Yngve Mo

Head of Communications, One Voice AS


Yngve Mo fikk sin første jobb i reklame- og kommunikasjonsbransjen gjennom sosiale medier. Selskapet søkte egentlig ikke etter folk, men en av tekstforfatterne ble oppmerksom på Yngve etter et par runder tweets. Vips så var målet om jobb i reklame- og kommunikasjonsbransjen et faktum. Etter 5 år i bransjen, hvor han det ene året var med å bygge opp Tind Kommunikasjon AS, flyttet Yngve over på andre siden av bordet. Han tok utfordringen som ble forelagt han, Head of Communications i One Voice AS. At selskapet i tillegg satset stort internasjonalt gjorde valget enkelt.

Kapret på Twitter
Stadig flere selskaper tar i bruk sosiale medier i jakten på nye ansatte. Yngve var tidlig ute som aktiv bruker av blant annet Twitter. Det fungerte i starten som en merkevarebygger for Yngve, og etter hvert ble det både jobbintervju og fast ansettelse i bransjen han søkte seg inn i. Prosessen var veldig lærerik, tidsbesparende men også ganske morsom, forteller Yngve.

Kommunikasjonshverdagen

Kommunikasjonsfaget er omfattende, og stadig mer framentert i innhold. For Yngve har hverdagen endret seg kraftig siden han startet som konsulent i et reklamebyrå. Nå er hverdagen preget av mye mer strategisk og langsiktig tenking, og som en del av ledergruppen i One Voice må han være på tå hev for å i størst mulig grad analysere konsekvensene av valgene som blir tatt. Han er samtidig opptatt av å ha hånden på rattet. Det bevises best gjennom jobben som er gjort i år, med full rebranding av One Voice, to nye nettsider og en ny kommunikasjonsstrategi på plass.

Det å jobbe med kommunikasjon i et innovativt softwareselskap har alltid vært en liten drøm.

God planlegging gir færre bekymringer

Yngve har innsett at jobben har blitt en del av ham, og det å jobbe med kommunikasjon i et innovativt softwareselskap har alltid vært en liten drøm. Samtidig er han nå mer bevisst på at jobb er jobb og fritid er fritid, spesielt etter at han ble far for første gang tidligere i år. Han sjekker ikke mail like ofte som før, og har generelt færre bekymringer med tanke på ting som burde vært gjort, da han har en styrke når det kommer til planlegging. Som sunnmøring er hans hemmelige våpen mot stress toppturer, sommer som vinter. Det er her han kopler av og henter overskudd til å gjøre en enda bedre jobb.

Studietips

Yngve har tre tips til unge studenter:
1) Først og fremst å være student når du er student.
2) At en gjør smart i å venne seg til å jobbe mye og strukturert, men å “spisse seg” mot det en liker best.
3) Å prioritere det du faktisk ønsker å lære – ikke det du “taktisk” bør.

For Yngve er typisk BI smilende mennesker fra forskjellige steder, med forskjellige mål og ambisjoner. Han har mye kontakt med mange av de han studerte sammen med, og flere av de har også blitt nære venner.

Tilbake til forsiden