Yiding Zhang

Global Finance og HR Trainee i DNV GL


Kinesiske Yiding Zhang valgte Handelshøyskolen BI på grunn av skolens gode rykte, spesielt innen fagområdet finans. Hun trivdes veldig godt som student i Norge, så godt at hun valgte å bli boende her etter graduering.

Som utdannet siviløkonom er Yiding veldig fornøyd med valg av både skole og program.

- Masterstudiet i økonomi og ledelse har en god blanding av kurs som dekker mange viktige fagområder. Jeg fikk god forståelse og kompetanse næringslivsrelaterte fag, noe som har gitt meg mange karrieremuligheter, forteller hun.

Rett ut i jobb
Yiding gikk rett fra skolebenken og inn i en stilling som trainee hos DNV GL. Hun forklarer at BIs internship-ordning ga henne en fot i døren allerede under studietiden.

- Jeg hadde et internship der mens jeg studerte siste året på BI. Da jeg var ferdig søkte jeg jeg til trainee-programmet deres og fikk den.

Som Global Finance og HR Trainee varierer arbeidsdagen hennes veldig, stillingen går ut på at hun skal få prøve seg i en rekke av bedriftens avdelinger over hele verden. I løpet av en arbeidsuke møter hun derfor forskjellige mennesker og en stor variasjon i arbeidsoppgaver. For å takle dette er Yiding avhengig av å være svært allsidig.

- Det varierte og omfattende masterprogrammet ga meg kompetansen til å takle ulike oppgaver innen budsjettering, finans, HR og mye mer. Når stillingen min varierer så mye er jeg også avhengig av å være åpen for nye ting, fleksibel og ha gode kommunikasjonskunnskaper. Heldigvis lærte jeg dette på BI.

Programmet har en god variasjon av kurs som dekker mange viktige fagområder innen business. Det gir mange karrieremuligheter.

Råd til fremtidige BI-studenter
Med en god start på en spennende karriere har Yiding flere råd til alle som vurderer å søke til BI.

- Snakk med nåværende BI-studenter eller noen som er ferdig. De aller fleste er hyggelige mennesker som er villige til å dele sine erfaringer. Du burde også besøke BI på Karrieredagene om du kan. Da kan du møte næringslivsrepresentanter og høre hva de tenker om BI-studenter.

Tilbake til forsiden