Yi Ling Tsai

Data and Advanced Analytics Trainee, IBM


Ling snakker fire språk og har besøkt mer enn 35 land. Med en slik bakgrunn var en Bachelor of Business Administration på BI et naturlig valg.

- Det var tidlig klart for meg at jeg ville jobbe i utlandet, men jeg ville først ta utdanningen min i Norge. Derfor var det viktig for meg å finne en skole som kunne tilby et ledelsesstudie på engelsk, en klasse med forskjellige nasjonaliteter, være internasjonalt anerkjent og ha spennende utvekslingsmuligheter, forteller Ling.

Utveksling til Kasakhstan
Når Ling vurderte BI sine utvekslingsmuligheter hadde hun tre kriterier. Hun ville langt utenfor komfortsonen sin, lære et nytt språk i et land hvor engelsk ikke er utbredt, og flytte til et sted hun aldri ville dra til på ferie. Valget falt på Almaty i Kasakhstan.

I løpet av utvekslingen ble jeg kjent med Asia på en unik måte.

Ling lærte seg russisk og reiste rundt Sentral-Asia og ble kjent med lokalbefolkningen.

- Disse unike opplevelsene har gitt meg en dypere forståelse av fremmede kulturer og diplomati som kommer godt til nytte i mitt internasjonale arbeidsmiljø.

Internasjonal karriere
Etter fullført studium flyttet hun til Nederland for å ta en mastergrad og skaffet seg jobb hos IBM i Groningen. Ling stortrives i det unge og dynamiske arbeidsmiljø hos et av verdens største teknologiselskaper.

- Vi har en typisk IT-bedrift atmosfære hvor det er like mye fokus på å ha det gøy på jobb som på hardt arbeid. Så det er ikke uvanlig å se kollegaene mine spille bordfotball, ha nerf-gun konkurranse eller sitte i huskene rundt på kontoret, forteller Ling.

Hos IBM løser hun praktiske problemer ved å strukturere data for å avdekke trender og spor i datasettet. Ling har blant annet analysert hyppigheten for data- og telefonbruk blant kundene av et telecom selskap. Innsikten ble senere brukt til å optimalisere teleselskapets pakketilbud.

Denne profilen ble publisert januar 2017.

Tilbake til forsiden