Yana Antonenko

Analytiker i Devex


Russiske Yana var på utkikk etter et masterstudium i markedsføring. Valget falt på en Master i strategisk markedsføringsledelse på BI.

- BI var helt klart et ideelt valg for meg. Jeg hadde tidligere vært på utveskling i Stockholm, så jeg visste at standarden på utdanning er veldig høy i Skandinavia, sier Yana.

BI er et fantastisk sted å studere, skolen har et svært internasjonalt miljø.

To grader på to år
Yana fullførte en Double Degree på BI, et program som gir deg to mastergrader på to år. Det inkluderer også et år som utvekslingsstudent, Yana tilbragte sitt år utenlands på Universitetet i Groningen i Nederland.
På BI er fokuset på strategisk markedsføring og introduksjon til datainnsamling og analyse, mens i Nederland er fokuset på praktisk bruk av analysene.

- De to årene komplementerte hverandre på en god måte. Den totale kompetansen jeg fikk har jeg fått veldig god bruk for senere, det er akkurat det jeg jobber med nå, forteller hun.

Finanskrisen
Etter graduering flyttet Yana til Spania, men med den pågående finanskrisen viste deg seg vanskelig å etablere seg i Sør-Europa.

- Mens jeg bodde i Spania fikk jeg etter hvert en invitasjon til et jobbintervju for selskapet Devex. De var interessert i kompetansen min innen markedsanalyse, en kompetanse som er noe sjelden, men veldig etterspurt.

Intervjuet gikk etter planen og Yana ble tilbudt jobben.

- Jeg var overlykkelig! Devex jobber med internasjonal utvikling, et område jeg alltid har vært interessert i. Dessuten passet jobbeskrivelsen veldig godt til mine kvalifikasjoner, sier Yana.

Internasjonal arbeidsplass
I dag består Devex av mer enn 600 000 ansatte over hele verden. Yana jobber med dataanalyse relatert til E-handel. En typisk arbeidsdag består av å analysere og utarbeide rapporter. Målet er å identifisere trender, evaluere data og støtte opp beslutninger som blir tatt.

- Jeg jobber også med datasupport til forskjellige prosjekter som ser på ulike aspekter av forbrukeratferd eller måling av kampanjer. Bedriften er spredt over tre kontinenter så det er mye kommunikasjon på tvers av landegrenser. Dagen kan starte med en videokonferanse med Manila-kontoret i Filippinene og avslutte med samtaler med kontoret i Washington DC.

Tilbake til forsiden