Torstein Finberg

CEO Solid Media Group


Torstein har en bachelor i finans. Han valgte BI på grunn av det heterogene og interessante miljøet. Torstein mener nettopp derfor at personer med ulik bakgrunn og med ulik ambisjoner er Typisk BI.

Sett deg tydelige mål med utdannelsen din
For å velge å studere finans bør du være bevisst på hvorfor du ønsker akkurat den retningen fremfor en mer generell økonomiutdannelse, forteller Torstein. Han legger til at hvis du har satt deg et tydelig mål med utdannelsen så er det lettere å lykkes. Dersom du vil jobbe innen finansbransjen etter endt studie så anbefaler han å følge med på aksjemarkedet på egenhånd og å gjøre deg dine egne erfaringer.

– Teorien lærer du på BI, og teorien er best i kombinasjon med egne praktiske erfaringer.

Hva er viktigst av praktisk erfaring og gode karakterer?
For meg er praktisk erfaring helt klart viktigst, forteller Torstein. Han begrunner det med at selve grunnmuren bygges på skolen, men at evnen til å utnytte denne kompetansen, kommer med praksis. Hans erfaring hittil er at arbeidslivet hele tiden byr på situasjoner som skolen ikke kan forberede deg på. Det er derfor han inspireres av mennesker som alltid ser muligheter, aldri gir opp og har god tilpasningsevne. Han finner også mye inspirasjon i hverdagen som CEO i Solid Media Group Sverige. Selskapet lever av å hjelpe foretak med løsninger for markedsføring og overvåkning i sosiale- og digitale medier. Her har han gleden av å jobbe med mennesker i alle aldre, med forskjellig bakgrunn, kompetanse og erfaring. Her er det programmerere, designere, prosjektledere og selgere. Alt fra unge og lovende, til godt voksne med lang erfaring. Alt i alt skaper det et dynamisk arbeidsmiljø med mye kompetanseutveksling og læring gjennom praksis

Tilbake til forsiden