Sorush Asgharnia

Revisor, EY


Allerede et år før fullført utdanning hadde Sorush skaffet seg jobb i et av verdens største revisjonsselskap.

Attraktiv på jobbmarkedet
Sorush innså tidlig at en mastergrad fra BI ville gjøre han svært attraktiv blant de mest anerkjente revisjonsselskapene. I 2015 fikk samtlige av masterstudentene i regnskap og revisjon på BI tilbud om jobb før endte studier.

Regnskap og revisjon er et fagområde som stadig er i forandring og det er grunnen til at det er så spennende.

- Jeg ønsket å studere på en handelshøyskole som var næringslivsorientert og hvor jeg fikk den nødvendige kompetansen for å lykkes både i næringslivet og generelt. BI sin tilnærming har gjort meg robust til å møte utfordringene i arbeidslivet, forteller Sorush.

Bygge et nettverk
Han anbefaler også alle studenter å være aktiv i studentmiljøet ved siden av studiene. Gjennom interesseutvalg, linjeforeninger og andre arrangementer i regi av BI vil du få et utvidet nettverk som du kan ta med videre i arbeidslivet.

Revisjon er mer enn bare tall
Sorush fikk jobb i EY allerede ett år før han var ferdig med mastergraden sin. Etter å ha deltatt på en bedriftpresentasjon, visste Sorush at han ville jobbe hos EY. Selskapet er et av verdens største revisjonsselskap med over 200 000 tusen ansatte fordelt på 150 land.

Å få seg jobb i et så stort selskap kan virke skremmende, men som nyansatt ble Sorush tatt i mot med åpne armer. Den første uken på jobb ble tilbragt i Oslo på kurs med alle de nyansatte i Norge. Uken etter var alle nyansatte fra Norden samlet i Spania. Der fikk de bygget et internasjonalt nettverk, delta kurs om revisjonsmetodikk og opplæring i systemene EY bruker.

Det å jobbe som revisor går ikke bare ut på å jobbe med tall, men det handler om så mye mer. Vi må bygge relasjoner, nettverk og tillit til kundene.

Hovedoppgavene til en revisor er å bygge tillit. Det mest interessante med jobben er den unike innsikten man får i hvordan ulike selskaper skaper verdier. Som revisor tilbringer du mer tid ute hos kundene enn på kontoret. God kommunikasjon er grunnlaget for god revisjon. Dette er en av årsakene til at EY ønsker å være ute hos kunde så mye som mulig da det er lettere å føre en dialog.

Hva er typisk BI for deg?
Det er vanskelig å fastslå helt konkret hva typisk BI er ettersom BI er en mangfoldig handelshøyskole. På BI vil du finne forskjellige typer mennesker, men det som jeg tror kjennetegner BI studenter mest er deres høye ambisjonsnivå.

Denne profilen ble publisert september 2016.

Tilbake til forsiden