Sindre Eidissen Engelstad

Daglig leder i Yomando AB


Sindre Eidissen Engelstad tok en Bachelor i Kultur og ledelse på BI i Oslo . Siden tok Sindre enkeltemner i Litteraturvitenskap ved Universitetet i Oslo på "hobbybasis". Nå overvåker han mektige, norske medier i jobben som daglig leder i medieovervåkningsbyrået Yomando AB.

Etter å ha tatt en av BIs mer utradisjonelle studieveier: en bachelor i Kultur og ledelse, tok Sindre turen til Blindern og Universitetet i Oslo og tok forskjellige enkeltemner i litteraturvitenskap nærmest på “hobbybasis”. Senere har han hatt mange jern i ilden, og er blant annet mannen bak http://dorgerundt.com/. Selv om han lever et urbant liv, elsker han den frie naturen – gjerne flere uker i strekk.

Hva handler jobben din om?
– Det handler i stor grad om produksjon av medieovervåkings- og analyseprodukter, men også administrativt arbeid, og i blant opplæring og ansettelser. For meg er en god dag på jobben nye utfordringer som gir meg muligheten til å bruke kompetansen jeg har, og gjøre det jeg brenner for faglig sett. Hvis jeg får bruke min iboende kreativitet på jobb, er arbeidsdagen nær sagt komplett.

Hvorfor valgte du det yrket du har i dag?
– Jeg valgte etter hva jeg liker å drive med, eller kanskje det valgte meg. Det er to ting jeg virkelig brenner for; det ene er friluftsliv, og det andre er formidling i alle mulige former. Formidlingstrangen har ført meg innom musikk, foto og det skrevne ord, og sistnevnte ble starten på min karriere. Etter noen år som frilansjournalist, åpnet det seg en mulighet hos en av oppdragsgiverne, som var klare for å åpne kontor i Oslo. Som eneste Oslo-baserte ble jeg dermed den første ansatte, og fikk samtidig mye av arbeidet med å opprette kontoret.

Hvordan jobber du best?
– Hvis jeg får dele tankene mine med penn, og opplevelser med fotoapparatet, er jeg i mitt ess, både i jobb og på fritiden. Samtidig er jeg avhengig av å være ute og oppleve alle årstider i urørt natur. Minst én gang i året tar jeg meg fri for å dra i villmarka opptil flere uker i strekk. Jeg liker å kombinere det urbane livet med tidvis total frakobling fra omverdenen, forteller han.

Sindres klareste råd til studenter er å ta initiativet, og ikke forvente at alt faller i fanget ditt.

– Relevante småprosjekter, enten det er strøjobber, frivillig arbeid eller hobbyen din, kan med litt flaks utvikle seg til karriere, og vil uansett vise fremtidige arbeidsgivere at du er aktiv og engasjert!

Om hva han mener er typisk BI, har han et entydig svar:
– Det jeg synes er mest typisk BI, er at det ikke finnes noen typisk BI-student. Vi jobber i alle bransjer og i et vell av ulike jobber. Men én ting vi har felles, er at utdanningen tar sikte på å være relevant og attraktiv for arbeidslivet.

Tilbake til forsiden