Simon Eia

Forretningsutvikler hos Fluid Net AS


Hverdagen til Simon Eia handler om surfing, kiting og snowboard. Som forretningsutvikler i nisjebedriften Fluid handler mye om å være kreativ og hele tiden lete etter muligheter.

Fluid er Norges største og ledende aktør for sportsutstyr innen vannsporten kite. Siden selskapet ble startet i 1999 i et kjellerlokale i Grimstad har veksten vært formidabel. Den reisen er Simon Eia nå en del av.

Som forretningsutvikler må Simon hele tiden se etter nye muligheter, samtidig som han jobber med å synliggjøre Fluid i markedet. Det innebærer å utvikle selskapets nettsted, ha kontroll på og følge opp teamkjørerne til Fluid og å ta del i butikkdrift med oppgaver som for eksempel innkjøp.

- Jeg valgte Fluid og stillingen som forretningsutvikler fordi det gir meg muligheten til å drive med mine interesser i jobbsammenheng. Jeg får reist mye, testet alt mulig sportsutstyr, styre hverdagen min selv og gjøre ting jeg kan godt, forteller Simon.

Som forretningsutvikler i en liten nisjebedrift er fleksibilitet en nøkkelegenskap. I tillegg må man hele tiden se muligheter og være kreativ for å få løst arbeidsoppgavene best mulig, i følge Simon.

- Man må være positiv, kreativ og motivert. Nisjebransjer krever entreprenør-ånd av alle ansatte. Jeg hadde flaks kombinert med riktig kompetanse som følge av studiene, og nå får jeg jobbe og reise verden rundt med kite og surfebrett, forteller Simon.

Muligheter er også noe Simon ser mye av i sin egen fremtid på arbeidsmarkedet. I løpet av den treårige bachelorgraden i Entreprenørskap har Simon fått inngående kunnskap om både økonomi og entreprenørskap, i tillegg til en spesialisering i logistikkledelse som var en del av studiet.

- Jeg er utdannet økonom med spesialisering i entreprenørskap og har tatt ytterligere spesialisering innen logistikkledelse, så mulighetene er mange. Entreprenørskap er et nytt fagfelt som det er mangel på kompetanse på i arbeidslivet. Selv ser jeg for meg at jeg på sikt kanskje begynner i oljebransjen, avslutter Simon.

Tilbake til forsiden