Sabine Sønstebø

Senior HR- konsulent, KPMG


I jobben som Senior HR- konsulent har Sabine Sønstebø hovedansvaret for høyskolerekrutteringen sammen med to andre kollegaer. For å få de beste hodene, må hun og de andre på teamet jobbe med synligheten til KPMG ute blant studentene.

-Det innebærer blant annet å holde bedriftspresentasjoner og å være tilstede under karrieredager. Employer branding blir derfor en viktig del av min hverdag. Det handler om å finne strategier og tiltak som hjelper med å skille KPMG fra andre arbeidsgivere. Spesielt viktig er det å skille oss fra de tre andre store revisjonsselskapene, i tillegg til å kunne posisjonere oss hos studentene som en spennende og attraktiv arbeidsgiver.

Sabine blir inspirert av å kunne hente kunnskap fra erfarne og kompetente medarbeidere i KPMG. Læring og utvikling mener hun så absolutt at hun fikk med seg etter fire år som produktsjef i L’Oréal.

- Min første jobb som produktsjef i L´Oréal Norge fikk jeg gjennom mitt nettverk fra BI. L´Oréal trengte studentassistenter til å jobbe deltid, og jeg fikk muligheten til å få et intervju gjennom solid egeninnsats i forkant, men også via anbefaling fra kjente på BI som jobbet der. Jeg startet som assistent under studietiden på master, og fikk mulighet til å søke på fast stilling som produktsjef etter endt studium høsten 2010. Dette var drømmejobben min på det tidspunktet, og jeg har tatt med meg verdifull læring fra å ha mye ansvar og fire år i kosmetikkbransjen.

Studietiden er mer enn forelesninger.
Sabine tok en bachelorgrad i internasjonal markedsføring på BI med utveksling til anerkjente ESADE Business School i Barcelona. Umiddelbart etter tok hun en Master of Science i ledelse og organisasjonspsykologi.

-Jeg vil anbefale alle som står overfor valg av studieretning om å tenke gjennom hva de brenner for og mestrer, også utenfor skolebenken. Det er mange muligheter etter videregående, og det er ikke alltid et lett valg. Hvis man er usikker, er det ikke dumt å ta litt tid til å tenke gjennom hva man virkelig vil.

Sabine ser nå at det er mange faktorer som spiller inn i en ansettelsesprosess, og vil bidra med sine tanker om hva det kan være lurt å fokusere på under studiene.

-Nå som jeg jobber i rekrutteringsteamet til KPMG, er det liten tvil om at gode karakterer er viktig. Men samtidig vil jeg anbefale å ha en CV som viser bredde. Det å kunne skille seg ut fra mengden enten med verv, deltidsjobb eller utveksling. Personlig branding er noe av det viktigste for å bli sett av en fremtidig arbeidsgiver.

Tilbake til forsiden