Pia Bjåland Litleskare

Programkoordinator for Sjoggfest


Som aktiv student skaffet Pia Bjåland Litleskare seg erfaring fra flere områder innen kulturbransjen. Gjennom studietiden bygget hun også et solid nettverk som har gitt henne muligheten til å jobbe med med det hun liker.

Pia tok en Bachelor i kultur og ledelse på BI i Oslo. I dag jobber hun som programkoordinator for Sjoggfest, kulturfestivalen til Ungdoms-OL på Lillehammer. Hennes arbeidsoppgaver innebærer alt fra å forhandle om artister, skrive kontrakter og koordinere overnatting og transport.

– Som programkoordinator for Sjoggfest er mine hovedarbeidsoppgaver å booke artister og foredragsholdere til den ti dager lange festivalen. Jeg har til nå booket over 80 forskjellige artister og nesten 20 foredragsholdere, forteller Pia.

Kulturbransjen trenger flere med utdanning innenfor kultur, så vel som økonomi og administrasjon

Den første utfordringen
Etter at Pia fullførte sin Bachelorgrad i 2015 ble Ungdoms-OL hennes første utfordring.

– Ungdoms-OL er et ganske nytt konsept. En kulturfestival av det omfanget har aldri blitt gjort i forbindelse med et Ungdoms-OL og jeg har fått være med på å skape det.

Pia innrømmer at det har vært mye prøving og feiling, men sier også at det har vært en spennende prosess med en bratt læringskurve. Dette er ikke en åtte til fire jobb, noe hun ikke tror er så vanlig i denne bransjen.

– Det blir lange dager med overtid nesten hver dag. Dette må man være innstilt på når man skal jobbe med slike prosjekter, spesielt innenfor kulturbransjen, mener Pia.

Både kunnskap og erfaringer
Hun valgte å studere på BI fordi hun ønsket å jobbe administrativt innenfor kulturbransjen . På BI fikk hun muligheten til å kombinere spennende fag om ulike næringer i bransjen, med administrative og økonomiske fag.

– Mitt mål da jeg begynte på BI var å få erfaring fra de forskjellige kulturfeltene mens jeg var student. Et godt nettverk og mye erfaring er gull verdt i denne bransjen. Jeg synes det er viktig med en god balanse mellom studier og engasjement i ulike kulturprosjekter. På denne måten fant jeg ut hvor jeg trivdes best og hva jeg helst ville jobbe med i fremtiden.

Pias brede engasjement gjorde ikke fremtidsvalgene enklere, hun likte alt hun tok fatt i.
– Kulturbransjen trenger flere med utdanning innenfor både ulike kulturfelt, så vel som økonomi og administrasjon. En god blanding av kunnskap fra fagene på BI og erfaring fra bransjen har gitt meg en solid plattform da jeg skulle søke jobb.

Hva er Typisk BI for deg?
– Typisk BI for meg er utrolig kompetente og engasjerte mennesker som ønsker å gjøre mer ut av studenttiden sin på BI enn kun å lese pensum. Det er mennesker som vil prøve ut teori i praksis og som bidrar aktivt i studentforeningen for å gjøre sin egen og andres studiehverdag bedre, morsommere og mer spennende. Det er mennesker som ønsker å bli kjent med studenter på tvers av linjen sin for å dra nytte av andres kompetanse og kunnskap.

Tilbake til forsiden