Peter Michelsen

Musiker, produsent Donkeyboy og Norsk Lydstudio


Ludacris, Coldplay-gutta, Jim Morrison, Tom Morello i Rage Againt the Machine og Peter Michelsen i Donkeyboy. Alle har de helgardert seg med universitets- eller høyskoleutdannelse.

Ambitions
Peter Michelsen er gitarist, keyboardist og støttevokalist, men kanskje best kjent for sin innsats i den norske popgruppen ”Donkeyboy”. Han er også drammenser og producer i Norsk Lydstudio, men mindre velkjent er antakeligvis hans bakgrunn som BI-student. Donkeyboy ble kjent over natta med debutsingelen ”Ambitions” i 2009, og Drammens Tidende døpte bandet til profeter i eget land. Suksessen har fortsatt, og de har gått fra å være et lovende Urørt-band til å bli Norges mest populære popgruppe. Peter forteller at selv om det alltid var drømmen å leve av musikk, så ville han ha en solid utdannelse i bunn. Han gikk tre år på BI før Donkeyboy ble dannet i 2005, og han minnes BI som et godt studentmiljø med mange muligheter.

– Jeg valgte en universell utdannelse som jeg kunne få bruk for i mange sammenhenger, nemlig markedsføringsstudier på BI.

Ved siden av Donkeyboy-livet driver han Norsk Lydstudio i Mjøndalen, som han også er deleier av. Her er han selvsagt avhengig av å mestre håndverket musikkproduksjon, men han er også hovedansvarlig for salg og markedsføring. Her kommer utdannelsen fra BI godt med.

Arbeidsmengde
Peter har vært aktiv i musikkmiljøet i Buskerud gjennom en årrekke. Han forteller at som musiker og produsent så jobber man aldri 9 – 16.

- Jeg har svært variert og spennende jobb, og da gjør det ikke noe at jeg jobber mer enn gjennomsnittet.

Som artist er en del av ”jobben” at man hele tiden må pleie kreativiteten og søke inspirasjon. Inspirasjon er det som gir oss stimuli og kreativitet, driv og motivasjon til å arbeide, produsere og skape. Dette er spesielt viktig for kunstnere. Kreativitet og motivasjon til å skape kan komme i mange sammenhenger, men to av de viktigste arenaene for Peter er TV-spill og fluefiske.

Tilbake til forsiden