Pernille Brown

Marketing & Project Coordinator, Ironstone AS


Som en markedsføringsstudent med interesse for økonomi og teknologi, valgte Pernille spesialisering innen Forretningsutvikling og teknologi. Hun falt for området, og jobber nå som markedsføring- og prosjektkoordinator i teknologifirmaet Ironstone AS.

Forme eget studieløp

Siste året på videregående var Pernille usikker på fremtiden, men en ting var hun sikker på – hun ønsket å studere på en anerkjent business-skole. Etter litt research falt valget på BI og bachelorstudiet i markedsføringsledelse. Når hun ser tilbake på det, er Pernille glad hun ikke nølte med å starte – på grunn av valgmulighetene du har underveis i studieløpet.

- Du har muligheten til å forme en del av studiet selv. Jeg valgte å balansere mellom markedsføring og økonomi, noe som førte til at jeg gikk for valgfag som Sosiale medier og Finansregnskap og regnskapsanalyse.

Noe av det beste hun har tatt med seg fra studietiden er struktur og kompetanse innen regnskap. I tillegg sitter hun igjen med gode minner fra arrangementer og spennende foredrag på skolen fylt med mye fart og moro.

Fra fordypning til fulltidsjobb

Siste året på bachelorgraden valgte Pernille å ta fordypning i Forretningsutvikling og teknologi. Fordypningen vekket en sterk interesse for IT-bransjen, og hun fant raskt ut at det var i den bransjen hun ønsket å starte sin karriere. I en hektisk periode med skriving av bacheloroppgave siste våren på studiet tok Pernille kontakt med Ironstone, var på intervjuer og til slutt satt hun med en jobb i teknologibransjen, akkurat slik hun hadde ønsket.

- Markedsføringsutdannelsen hjalp meg her med å ha en grunnleggende forståelse for faget, noe som kommer godt med i en Marketing-posisjon.

Forretningsutvikling og teknologi gjorde at jeg fikk øynene opp for hvor spennende og ikke minst viktig teknologi kan være for en bedrift.

Ironstone er en bedrift som selger skyløsninger og tjenester, noe Pernille beskriver som spennende og fremtidsrettet – noe som passer meg perfekt! Interessen for skyløsninger og tjenester kom under bachelorskrivingen, da hun skrev en oppgave rundt et forslag til en systemløsning for en bedrift og effektene den nye løsningen kunne ha for bedriften.

Hun trives veldig godt på jobb, og nevner arbeidsmiljøet som både ungt og inspirerende. Blant tingene hun liker med jobben er at de kommuniserer godt internt med støtte fra gode, digitale verktøy og åpne og innbydende kontorer, forteller Pernille.

Positiv overraskelse

Under studietiden følte Pernille usikkerhet rundt hva hun kunne forvente seg i arbeidslivet, og hun så for seg en rutinepreget hverdag med lite nytt og spennende. Heldigvis er det ikke slik arbeidsdagen min er – arbeidsplassen er full av liv og arbeidet variert, forteller Pernille. Allerede fra starten av fikk hun, som nyutdannet, delta på det meste som skjedde – dette opplever hun som utrolig spennende og lærerikt.

Hennes beste tips til deg som vurderer å starte på BI er å hoppe i det.

Ikke nøl med å begynne! De ulike linjene tilbyr et stort utvalg av valgfag og dermed muligheten til å velge din egen vei underveis.

Denne profilen ble publisert i september 2017.

Tilbake til forsiden