Per Skøien

Associate, Boston Consulting Group


Per Skøien blir inspirert av å ha flinke mennesker rundt seg. Det presser han til å utfordre seg selv og bli bedre. Som nyutdannet siviløkonom fra BI landet han en jobb i Boston Consulting Group, i et ungt og motiverende miljø, noe som passer Per perfekt.

Per brukte kort på å finne seg til rette i arbeidslivet. Like etter graduering ble han ansatt av Boston Consulting Group (BCG). Han mener selv at gode karakterer er essensielt for å få den riktige jobben.

- Gode karakterer veier absolutt tyngst, det er de som får deg inn på intervjuene. Men, man skal ikke undervurdere verdien av å ha en relevant jobb ved siden av studiene. Relevant arbeidserfaring gjør at du kan skille deg litt ut i bunken, sier Per.

Flink med mennesker

Som konsulent er det viktig å være flink analytisk, men Per mener det er en annen ferdighet som er enda viktigere.

- Det desidert viktigste er at du er flink med mennesker, forteller han.

I BCG jobber de alltid tett på selskapene som har leid de inn, derfor mener Per at det er viktig at man enkelt kommer godt overens med nye personer.

- Plutselig sitter du alene på møte med en CEO for et stort internasjonalt selskap, så å være utadvendt og omgjengelig er viktigere enn man kanskje tror.

Ungt arbeidsmiljø

- Jeg jobber med fantastisk flinke mennesker i et ungt og motiverende miljø. Folkene rundt meg jobber hardt og er engasjerte hver eneste dag. Det gjør det mye lettere å legge inn ekstra innsats selv også, sier Per.

Videre forteller han at de fleste på jobben er unge som kommer rett fra skolebenken, noe som fører til et tett arbeidsmiljø og mye sosialt.

- Det å jobbe med flinke mennesker presser meg til å utfordre meg selv og bli bedre. I tillegg blir jeg inspirert av å oppleve folk som jobber knallhardt og allikevel er positive og alltid har tid og anledning til å hjelpe andre om det trengs.

Tilbake til forsiden