Per Øyvind Rosengren

Field & Specialty Sales Manager i Nike


Per Øyvind mener at en salgssjef bør være strukturert, entusiastisk og glad i mennesker uansett form og farge. Som salgssjef for en av verdens mest spennende merkevarer vet han hva han snakker om.

Hva handler jobben din om?
- Jeg er Leder og muliggjører for Salgsteamet i Nike, samt overordnet ansvarlig for kategorier som Nike SportsWear og Action Sport.

- En god arbeidsdag starter med at nye vareprøver for neste innsalg har ankommet. Hele salgsteamet hiver seg over kassene for å betrakte hva vi kommer til å se i butikkene 7 måneder senere. Salgsteamene diskuterer salgsmål på respektive kunder og planlegger hvordan møtekabalen for innsalgene skal legges, etterfulgt av en historieleksjon rundt noen av Nikes gode, gamle signaturmodeller. Etter en beslutningsavgjørende bordtennisrunde brukes resten av dagen på kundeoppfølging, suppleringssalg, oppdateringer fra kundeservice og telefonkonferanser med hovedkontoret. Arbeidsdagen avsluttes med en god løpetur for å teste Nike produkter.

Hvordan får man jobben din?
- Det er mange veier til Rom. I Nike setter vi pris på såvel nyutdannede og som de med erfaringsgrunnlag fra alle bransjer. Ofte kommer man inn i Nike systemet via salg, markedsføring eller kundeservice på forskjellige nivå i organisasjonen.

Hva kan man bli med din utdanning?
- Alt mellom himmel og jord. Selv har jeg vært innom salg av IT programvare og sikkerhetstjenester, via konsulenttjenester innen HR og til merkevaresalg

Jeg ble salgssjef fordi jeg elsker utfordringer av varierende størrelse. Jeg får energi av å treffe og være sammen med mennesker. Har også stor glede av å se andre lykkes, særlig etter litt coaching.

Hva bør ungdom tenke på når de skal velge seg utdanning og jobb?
- Hvordan de kan bli eksponert for mest mulig forskjellige problemstillinger, og få en plattform som gjør at man velge meget bredt etter uteksaminering.

Hvis du skulle gitt ETT råd til en som ville bli Salgssjef i Nike? – Vær nysgjerrig.

Tilbake til forsiden