Paul John Fosse

Customer Service Representative, Seven Seas Group


Etter endt studie var Paul John motivert til å komme seg ut i arbeidslivet, likevel skulle veien til drømmejobben vise seg å være utfordrende. Med god hjelp fra Karriereservice klarte han alikevel å skaffe seg jobb i shippingbyen Rotterdam.

Paul John ville rett ut i jobb etter avsluttet studium. Han var på flere intervjuer, men ingen endte i et jobbtilbud. Etter flere måneder uten hell, tok han kontakt med Karriereservice ved BI Bergen for veiledning og råd.

Utvidet horisonten
- Et av rådene jeg fikk var at jeg ikke nødvendigvis måtte avgrense jobbsøkingen til Bergen. Hva med å prøve å søke på jobber rundt om i landet, eller enda mer ekspansivt, søke internasjonalt? Tanken skremte meg litt. Jeg måtte tre ut av min egen komfortsone i rekordfart, for det var nettopp det som skulle til.

Rådene fra Karriereservice på BI ble avgjørende.

Fant jobben på Facebook
Det var av ren tilfeldighet at Paul John kom over annonsen som skulle bli hans vei inn i shippingbransjen. Paul John oppdaget jobbannonsen på interesseutvalget BIS Shipping sine facebooksider. Han grep muligheten og søkte jobb hos EMS Seven Seas, et av verdens største shippingsselskaper.

- Jeg søkte på jobben og ble innkalt til intervju i Rotterdam. Etter en ukes tid fikk jeg tilbud om jobb. Du kan si at jeg gikk fra 0 til 100, fra å være arbeidssøkende i Bergen til å få drømmejobben i Nederland. Jeg hadde aldri sett for meg at jeg skulle forlate Norge som 22 åring for å bosette meg i Rotterdam.

Paul John pakket koffertene, sa opp leiekontrakten i Bergen og satte seg på flyet ned til en ny by og jobb som customer service representative.

- Det tok litt tid før det gikk opp for meg hva som egentlig skjedde. Alt gikk utrolig fort. Jeg var allikevel innstilt på at jeg heller ville angre på at jeg tok sjansen, enn at jeg hadde latt den gå forbi. Dette var en unik mulighet.

Denne profilen ble publisert juni 2016.
Tilbake til forsiden