Øystein Ulvær

Merkevaresjef i TINE


Øystein Ulvær synes noe av det beste med jobben sin er å gå i butikken og se produktene han har vært med å utvikle fra bunnen av stå i butikkhyllene.

- Det er utrolig givende å se et produkt man har vært med på å skape når det gjelder alt fra produktets egenskaper, utforming og design, sier han.

Inspirert av gode løsninger
En annen spennende oppgave som merkevaresjef i TINE handler om utvikling av kommunikasjonsløsninger, som de gjør sammen med et reklamebyrå.

- Prosessen fra det å utvikle et kommunikasjonskonsept til å produsere selve reklamen er både utfordrende, kreativ, spennende og morsom.

Kreativitet og det å skape noe er blant det som inspirerer Øystein aller mest.

- Jeg blir veldig inspirert av å se gode løsninger på produkt pakningsdesign og kommunikasjon. Det kan være nye produkter, eller en ny, innovativ pakningsløsning som løser et problem for forbrukeren. Men det kan også være noe så enkelt som en litt fiffig måte å få frem sitt budskap på, forteller han.

BI er for meg en skole som gir deg mange muligheter, både under og etter studietiden

Forståelse av forbrukerbehov og en teft for hvordan merkene han forvalter kan dekke behov i markedet, er blant kvalifikasjonene man trenger i Øysteins jobb. Han mener også at man må ha evnene til å ha mange baller i luften samtidig, ettersom man koordinerer prosesser gjennom hele verdikjeden.

- Et øye for godt design og god kommunikasjon, kommer også godt med.

Praktisk utdanning
Det var medievitenskap som først fanget interessen hans når det kom til valg av studier. Men det tok ikke lang tid før han skiftet retning.

- Jeg kjente at jeg ønsket meg en mer kommersiell og praktisk utdanning. Jeg har alltid hatt en sterk interesse for markedsføringsfaget, så da ble det naturlig for meg å begynne på BI for å studere markedsføring.

Hans viktigste råd til de som tar samme utdannelse er at du bør komme deg ut og ta et opphold i utlandet under studietiden, uavhengig av hvilken utdanning du tar. Selv tok han et semester utenlands, noe han aldri har angret på.

- BI er for meg en skole som gir deg mange muligheter, både under og etter studietiden. Studietiden blir på mange måter det du gjør den til selv, enten det er det faglige eller det sosiale som står mest i fokus for deg.

Tilbake til forsiden