Omar Sadiq

Digitalsjef i Nettbuss Ekspress


Digital kommunikasjon har alltid fascinert Omar Sadiq. Som digitalsjef i Nettbuss Ekspress er bachelor- og masterutdanningen fra BI viktig ballast for å forstå og skape nye, digitale løsninger i skjæringspunktet mellom bedriften og dens forbrukere.

Gjennom hele karrieren har Omar jobbet med digitale flater. I dag er han Digitalsjef i Nettbuss Ekspress og han har tidligere jobbet i mediehuset Fædrelandsvennen som leder for digitale medier. I sin nye stilling inneholder dagene alt fra salg og ledelse til pr, kommunikasjon og sosiale medier.

- I dag jobber jeg med noe som er veldig spennende. Som digitalsjef i Nettbuss Ekspress er jeg med på å bygge opp et nytt og fremtidsrettet ekspressbuss-selskap og får være med på å forme noe nytt, forteller Omar og forklarer videre hvordan karrieren har handlet om kommunikasjon helt siden han uteksaminerte fra BI.

- Jeg hadde en veldig spennende tid i Fædrelandsvennen, først som mediekonsulent innen digitale medier for så å jobbe som leder for avisens satsning på digitale medier. Med meg i sekken hadde BI gitt meg den faglige innsikten i både kommunikasjon og ledelsesfag, sier Omar.

Selv om grunnutdanningen ble avsluttet ved BI, er Omar opptatt av at han skal lære hver eneste dag og hele tiden utvikle kompetansen sin innen ledelse og digital kommunikasjon – både gjennom jobb og videreutdanning.

Etter at han fullførte bachelorgraden sin har Omar tatt kurs i Kommunikasjon og PR hos det anerkjente reklame- og mediebyrået Los&Co, en Master of Management i Prosjektledelse ved BI og ledelsesprogram i regi av mediekonsernet Schibsted, for å nevne noen.

- Jeg brenner for å jobbe med det digitale og mye av min arbeidshverdag vil nok handle om det også i fremtiden. Digital markedsføring er et fagområde som hele tiden utvikler seg og det er viktig å holde seg oppdatert, ikke bare i form av den erfaringen man får på jobb. Videreutdanningen er også motiverende og åpner mange nye dører, påpeker Omar.

I tillegg har aktiviteter ved siden av studier og jobb vært viktig for å nå dit han er i dag, mener Omar. Engasjement er et nøkkelord som går igjen når Omar skal beskrive hva som har vært viktig for å komme seg dit han er.

- Jeg har stått på og være engasjert i det jeg har gjort, både på skolebenken og ved siden av studiene. Jeg tror det er viktig at man finner noe man virkelig brenner for og har lyst til å gjøre bra, da vil man kunne få gode resultater og få anledning til å jobbe med det man vil, sier Omar.

Tilbake til forsiden