Ole Gudbrann S. Hempel

Senior Accountant, Finance/Treasury


Først: Lær noe konkret i studietiden. Så: Gi bånn gass på jobb før du stifter familie. Det er to relativt klare tips fra Ole Gudbrann Hempel, Manager i KPMG Advisory.

Først
Næringslivet etterspør konkret kunnskap og konkrete evner, så Hempels råd til deg som skal velge utdanning er å tenke nøye gjennom hva slags ”verktøy” du sitter igjen med etter endte studier. Et viktig element i læringen er kvaliteten og relevansen på undervisningen, og ikke minst foreleserne. Hempel forbinder BI med høykvalitetsforelesere, og han var spesielt fornøyd med de med praktisk bakgrunn som kunne by på relevante eksempler fra næringslivet.


Hempel jobbet hardt ved siden av studiene. Han lot deltidsjobben med vilje gå utover skole, og i motsetning til andre så valgte han å jobbe mer når alle andre kuttet ned på grunn av eksamen. Grunnen til dette var at jobben var ekstremt relevant for studiene, og at han var bestemt på å bli tilbudt fast ansettelse når han var ferdig utdannet. Som bonus ble han også god på å kombinere jobb og studier, og ikke overraskende var han inspirert av folk som står på og ikke er redd for å jobbe hardt for oppnå målene sine. Så gikk det som planlagt, og han ble tilbudt fast jobb. Han forteller at tiden mellom endte studier og familiestiftelse var preget av mye jobbing. Det har gagnet han veldig i ettertid, så det er noe han vil anbefale. Nå som han har familie prøver han imidlertid å holde seg på rundt 40 arbeidstimer i uken, men det sklir litt ut av og til når det stormer som verst.

Tilbake til forsiden