Ole Emil Johnsen

Rådgiver i Gambit Hill+Knowlton


Gambit Hill+Knowlton er en av Norges største på sitt felt. Ole Emil Johnsen jobber som rådgiver her, etter at han avsluttet en bachelor i informasjon og samfunnskontakt på BI i 2006. – En karriere innen PR-faget gjør at jeg alltid kan lære noe nytt, fastslår han.

Hva har vært avgjørende for ditt karrierevalg?
– Kommunikasjonsfaget har alltid fascinert meg. Kommunikasjon bygger opp og bryter ned relasjoner,
og skaper trygghet i det utrygge. Faget har mange dimensjoner, uttrykksformer og lag, som utfordrer meg både på et personlig og faglig plan. En karriere innen PR gjør at jeg alltid kan lære noe nytt. De mange fasettene i faget, stimulerer både motivasjonsfølelsen og drivkraften til å bli bedre.

Hvordan har utdanningen din hjulpet deg til å komme dit du er i dag?
– Først og fremst har utdanningen lært meg kommunikasjonens rolle i samfunnet. Den ga meg også introduksjon til en rekke fagområder innen kommunikasjon, som gir meg mange muligheter i arbeidslivet. Det var også noen forelesere som inspirerte meg til å starte et eget byrå etter endt utdanning. Med dette byrået skulle vi bygge nettverk i bransjen, få relevant erfaring og skape en merkevare. Vi hadde lite praktisk erfaring fra arbeidslivet før dette, og dermed ble utdanningen vår fra BI essensiell de første årene.

Har du råd/tips til andre som vil inn i din bransje?
– Jeg har tre råd:
1. Finn din unikhet. Har du en spesiell interesse, så dyrk den – og gjør den synlig.
2. Nettverk og relasjonsbygging er viktig. Lag en plan for hvordan du skal bygge bransjenettverk.
3. Ambisjoner kan være din største venn eller fiende. Ha realistiske mål, men jobb knallhardt for å overgå dem.

Tilbake til forsiden