Nina Shovick

Management Trainee i L'Oreal


Nina har tatt en Bachelor i entreprenørskap og økonomi på BI, allerede i løpet av studiene fikk Nina en smak på arbeidslivet. Det har hun dratt nytte i etterkant.

Nina trekker spesielt frem et avsluttende prosjekt hun hadde på BI. I prosjektet, kalt Trykktank, fikk studentene mulighet til å jobbe tett med en etablert gründer og hjelpe til i utviklingen av en forretningsplan.

- Det ga en smak på hvordan arbeidslivet fungerer. I tillegg fikk vi mulighet til å benytte oss av kunnskap fra andre mer typiske BI fag, alt fra verdivurdering til strategi, forklarer Nina.

Praktisk erfaring vs. karakterer

Hva som er viktigst når en skal søke jobb, praktisk erfaring eller karakterer, er en pågående diskusjon. Med erfaring fra både skolebenk og arbeidsliv har Nina gjort opp sin mening med det. Hun mener at begge deler er avgjørende for å lande drømmejobben.

- Karakterer kan være viktig for og i det hele tatt får sjansen til å komme på intervju for visse jobber. Praktisk erfaring er mer avgjørende under intervjurundene.

Lærer nye ting hver dag

I løpet av de første årene i arbeidslivet lærer man mye, dette erfarer også Nina. I L’Oreal møter hun mange mennesker med ulik bakgrunn på arbeidsplassen.

- Det at jeg jobber sammen med mennesker med så utrolig variert kompetanse gjør at jeg får muligheten til å lære av dem hver dag, sier Nina.

Typisk BI for meg er å være ambisiøs. Jeg gikk i klasse med en gjeng med mange store drømmer og det var veldig inspirerende.

Tilbake til forsiden