Nils Fredrik Wisløff-Høgestøl

Rådgiver, Gambit Hill+Knowlton


Iherdig nettverksbygging under Karrieredagene på BI, gjorde at Nils Fredrik Wisløff (28) fikk sin første jobb i Gambit Hill+Knowlton, Han møtte dessuten konen sin på BI.

- En blanding av hardt arbeid, kreativitet og smart bruk av Karrieredagene, gjorde at jeg fikk min første jobb. Før Karrieredagene gjorde jeg research på de bedriftene jeg var interessert i å jobbe for, og jeg lagde også et visittkort med CV-en min som jeg blant annet ga til representanter fra Gambit. I ettertid fulgte jeg opp hun som var HR-ansvarlig, som husket meg godt fra Karrieredagene. Til slutt fikk jeg en telefon fra avdelingslederen for markedskommunikasjon i Gambit. Noe som førte til flere intervjurunder, og min første jobb, forteller Wisløff.

I dag jobber han som rådgiver i selskapet. En jobb han mener krever mange ulike kvaliteter.

- Som kommunikasjonsrådgiver bør du være relativt stødig på å få frem et budskap, ha en sterk faglig interesse og gjerne kompetanse innen en eller flere sektorer. Du bør trives med å ha mange baller i luften og gjerne ha en godt utviklet kreativitet.
Å være lærevillig, ha god ordenssans og en grunnleggende forståelse for økonomi er andre ting han mener bør være til stede i jobben hans.

- Er du i tillegg sosialt oppegående, er mye på plass, legger han til.

Gode minner
Wisløff har mange gode minner fra sin fem år lange studietid ved BI. Et av dem er innlevering av bachelor- og masteroppgave.

- Jeg husker også veldig godt mitt første møte på SHNAS med det som i dag er min kone, forteller han.

Han mener det er viktig å vurdere hva man selv kan trives med når man velger utdanning, i tillegg til å vurdere hva du tror næringslivet har bruk for fremover.

- Finner du en god kombinasjon her, er mye gjort. Utover dette må man jo vurdere egne styrker og svakheter.

Selv var han redd han var veldig lite typisk BI da han startet utdanningen.

- Jeg innså raskt at mitt inntrykk av typisk BI var veldig feil. Jeg tror for øvrig ikke typisk BI er en person, men en gruppe veldig forskjellige mennesker med stort spenn i bakgrunn og alder. De har alle et felles ønske om å lære og ambisjoner om at utdannelsen skal gi dem drømmejobben, uansett hva denne måtte være.

Denne profilen ble publisert i 2014. Nils Fredrik jobbet i Gambit Hill+Knowlton frem til september 2015.

Tilbake til forsiden