Morten Borge

Investeringsdirektør i Ferd Capital


Ledertalent og investeringsdirektør Morten Borge (34) har jobbet målbevisst hele livet. Men at han skulle bli leder var imidlertid mer tilfeldig. I dag er han en av tre sjefer i Ferd Capital med ansvar for investeringer i milliardklassen.

Vi møter opp i Ferds kontorlokaler på Lysaker for å intervjue en av Norges fremste ledertalenter, investeringsdirektør i Ferd Capital, Morten Borge.

Ved utgangen av 2014 sitter Ferd på verdier tilsvarende omkring 25 milliarder kroner. 40 mennesker jobber med å forvaltningen av disse verdiene for Johan H. Andresen og hans familie.

Borge har det daglige ansvaret for alle energi, oljeservice og maritimt relaterte selskaper, herunder Aibel, Interwell, Servi og PGS.

– Ferd Capital gjør investeringer i mellomstore og store norske- og internasjonale virksomheter hvor de går inn og er en aktiv eier for å utvikle dem på en best mulig måte. I Ferd har vi én eier og jobber i et familieselskap. Det innebærer at vi har mye mer fleksibilitet og mulighet for langsiktighet for å kunne utvikle selskapene på best mulig måte. Jeg mener Ferds fleksibilitet også gjør at vi kan tørre å tenke utradisjonelt og lete etter investeringer som passer Ferds fortrinn godt.

Borge fikk jobben i Ferd etter tre år i PwC, før det tok han Siviløkonomstudiet ved BI og senere en Master i regenskap og revisjon ved samme skole.

Formet av sin bakgrunn

Borge vokste opp på Oslo Øst, nærmere bestemt på Ellingsrud, i en liten blokkleilighet alene sammen med sin mor.

– Sammenlignet med veldig mange andre som jobber i ledende stillinger innenfor finans i dag, har jeg nok en noe atypisk bakgrunn. Jeg har måttet jobbe mye deltid ved siden av skole og studier. Ting kommer ikke gratis som følge av at man vokser opp med en alenemor. Jeg har måttet stå på litt ekstra for alt sammen, og det har helt klart vært med på å forme meg som person. Det har gitt meg en ekstra stå-på-vilje og et godt konkurranseinstinkt.

Han mener at det er altfor få i dag som faktisk har møtt arbeidslivet før de går inn i sin første virkelige jobb etter endte studier.

– Jeg begynte å jobbe i veldig ung alder, allerede mot slutten av ungdomsskolen. Da jeg var ferdig på BI i 2005 hadde jeg allerede i praksis hatt mange års ulik arbeidserfaring fra forskjellige deltidsjobber. Det gir en modning og en innsikt i hvordan arbeidslivet fungerer, selv om det er på helt andre arenaer. Når man fra ung alder er nødt til å tjene penger for å kunne bruke dem, bidrar det til å skape en forståelse for verdien av penger. Det har vært med på å forme meg, helt sikkert.

– Selv om det er begrenset hvor dyp faglig forståelse man får fra slike jobber, lærer man jo hvordan kremmerskap og handel fungerer i praksis. Enten det er som fruktsjef eller som butikkmedarbeider på en bensinstasjon. Jeg hadde lyst til å prestere tidlig, selv på det nivået. Jeg tror først og fremst noe av det viktigste man lærer er å jobbe hardt og stå på.

Da jeg var ferdig på BI i 2005 hadde jeg allerede i praksis hatt mange års ulik arbeidserfaring fra forskjellige deltidsjobber.

«Eksepsjonelt talent»

I kåringen av E24s Ledertalenter beskrives Borge som et eksepsjonelt talent: Kreativ, offensiv og lynende intelligent. Og flere trekker frem svært gode sosiale evner.

På tomannshånd får vi bekreftet disse kvalitetene. Han virker til å ha en reell «drive» for den jobben han gjør.

– Jeg har lyst til å prestere, hele tiden, i enhver setting. Enten jeg spiller sjakk, er på jobb, spiller fotball, eller spiller PlayStation. Jeg har et ganske velutviklet konkurranseinstinkt. Jeg hater å tape og jeg hater å gjøre det dårlig. Jeg setter ekstremt høye krav til meg selv, og det gjør at jeg har et driv for å levere i enhver situasjon.

Borge trekker frem sosialt entreprenørskap som et av områdene i Ferd han synes er spesielt givende. Satsingen handler om å løse problemer knyttet til sosiale og samfunnsmessige forhold ved bruk av virkemidler fra forretningsverdenen.

– Ferd bruker flere titalls millioner i året på å hjelpe sosiale entreprenører. Dette er et av de områdene Johan (H. Andresen red.anm) kanskje er mest kjent for i nyere tid. Her benytter vi litt av den måten vi jobber på i den profesjonelle hverdagen, i de store selskapene, og viderefører dette til alt fra små bedrifter som bidrar til samfunnet, eller barn og unge som har havnet litt på skråplanet.

Prøving, feiling og familieliv

Dagene på kontoret varierer, men det blir ofte hjemmekontor i tillegg til en del reisedøgn i løpet av året. Borge forteller at det viktig for han å sette av kvalitetstid med familien hver morgen.

– Det er en hektisk jobb, men det er ekstremt lærerikt og inspirerende. Samtidig er det krevende. Av og til drømmer jeg om en jobb hvor jeg bare kan stemple ut og ikke tenke mer på det før jeg trer inn igjen neste dag. Heldigvis er det ikke så ofte jeg tenker at det er sånn jeg vil ha det. Jeg liker at det er mye som skjer. Det er derfor jeg ikke tror jeg kunne trives med en standard åtte til fire-jobb. Da hadde jeg blitt rastløs. Litt for rastløs.

Innen klokken er åtte har han levert i barnehagen og er på vei mot Ferds kontorer på Lysaker. Der er han med på å lede et team på totalt ti personer.

– Vi investerer både i private selskaper, børsnoterte selskaper og vi kjøper selskaper av børs. Når vi først gjør en investering, investerer vi typisk fra flere hundre millioner til flere milliarder. Det betyr naturligvis at det er mye analysearbeid og jobb som ligger bak en investering.

Borge mener at ledelsen i Ferd har skapt en bedriftskultur tilrettelagt for prøving, feiling og familieliv.

– Ettersom vi er et familieeid selskap, bærer vi preg av Johans forretningsfilosofi. Han er veldig opptatt av at den kulturen og den måten vi opererer på er en riktig måte. Vi skal ikke bare tjene en ekstra krone for å tjene en ekstra krone. Det skal skje på den riktige måten. Vi har en kompetansekultur. Det er mange høyt utdannede mennesker som står på hardt. Samtidig er det en kultur hvor det er tillatt å feile, så lenge man lærer av feilene sine. Det tror jeg er viktig for at folk faktisk skal tørre å ta beslutninger og investere store million- eller milliardbeløp.

Når vi først gjør en investering, investerer vi typisk fra flere hundre millioner til flere milliarder.

Lite vestkantidretter

Borge forteller at fotball er en viktig del av hverdagen når han skal slappe av.

– Det blir lite såkalte vestkantidretter. Ikke kan jeg seile og ikke spiller jeg golf. Jeg har en ambisjon om å ta båtførerprøven, men jeg får se om jeg rekker det. Det er fotball som har vært min greie. Jeg måtte ta et valg da jeg skulle begynne på BI, mellom fotball og BI, men jeg spiller fotball én gang i uken fortsatt.

Hjelper det deg å koble av fra jobb, når du er på fotballbanen?

– Ja, ekstremt. Jeg er flink til å prioritere det. Jeg har ikke ett fravær på seks år, og spiller hver mandag, hele året utenom ferier.

Var du flink?

– Ikke flink nok. Jeg vurderte meg selv til å ha større potensial innenfor økonomi og finans enn i fotball. Jeg er veldig glad for at jeg ikke valgte fotball. Da hadde jeg i beste fall endt opp som en halvhabil førstedivisjonsspiller og mest sannsynlig vært pensjonert nå og måttet finne meg noe annet å gjøre, humrer Borge.

Økonomidrømmen

Selv om Borge lenge var et lovende fotballtalent, var han tidlig ute med å forstå at det var økonomiretningen han ville bygge videre på.

– Helt fra ung alder var jeg bevisst på å bruke penger riktig, selv om vi ikke hadde så mye av det. Jeg merket tidlig en stor interesse for økonomi, investering, sparing og den type ting. Det er en interesse som alltid har vært der. Jeg ble fort glad i fag som man kan relatere til penger og investering, som eksempelvis matematikk allerede på barneskolenivå.

Denne interessen fortsatte ifølge Borge på videregående, der han valgte økonomispesialisering med fordypning i fag som økonomi, bedriftsøkonomi og samfunnsøkonomi.

– Det er mange foreldre i dag som legger mye press på barna i forhold til hvilken studieretning og karrierevei de skal velge her i livet. I min familie var det ingen som pushet meg i forhold til karrierevalg eller utdanning. Jeg tror det er viktig at det er en egen indre motivasjon for å gjøre det man gjør. At man ikke gjør det for å glede noen andre, men at det faktisk er en ekte, dyp og reell drive for å gjøre det.

I 2001 begynte han på BI hvor han gikk på Siviløkonomlinjen. Han trivdes godt i studiemiljøet.

– Det var fantastisk å begynne på BI og få lov til å studere det man virkelig hadde lyst til å gjøre. På videregående hadde jeg fått små drypp av økonomi og matematikk, men det var kun i små doser. På BI ble jeg eksponert for teori og fag som jeg hadde drømt om å lære mer om. Det jeg likte med Siviløkonomstudiet var den bredden som studiet gir. På den tiden visste jeg ikke at jeg ville bli investor og jobbe i et familieselskap som er en aktiv eier i store selskaper i Norge. Jeg visste ikke om jeg ville bli aksjemegler, eller om jeg ville bli revisor eller konsulent. Men det er det som er så fantastisk med Siviløkonomstudiet – du holder alle dører åpne inntil du trenger å ta et valg.

Hva er det viktigste du har med deg fra utdanningen på BI?

– Jeg har med meg et solid faglig og teoretisk fundament, som gjør meg trygg i mange krevende jobbsituasjoner og når vanskelige beslutninger skal tas. BI er spesielt flinke til å gjøre en forberedt og skape forståelse for reelle arbeidssituasjoner hvor man benytter den teorien man har lært. En annen viktig ting er nettverk. Jeg har fått fryktelig mange gode venner, og mange av de jeg har studert med sitter i betydningsfulle og veldig relevante posisjoner i næringslivet i Norge i dag.

Det var fantastisk å begynne på BI og få lov til å studere det man virkelig hadde lyst til å gjøre.

Sykt morsomt. Krevende. Og lærerikt.

Etter at Borge startet på BI gikk det kun to år før han landet sin første heltidsstilling i selskapet PwC, hele to år før endte studier. Tre år senere ble han rekruttert til Ferd, og etter to år fikk han opprykk.

Var det uventet?

– Da jeg hadde jobbet i Ferd i to år spurte ledelsen meg om jeg ville ta med meg familien og flytte til Stavanger for å bli CFO for et selskap i milliardklassen med internasjonal virksomhet. Det var første gangen jeg virkelig forsto at «oi, dette gikk fort».

Hvordan var det å være 28 år og jobbe som CFO, etter så kort tid?

– Sykt morsomt. Krevende. Og lærerikt. Jeg ble kastet ut på ganske dypt vann. Det var en bratt læringskurve. Det har gått kjempebra med Interwell. Det er definitivt en av suksesshistoriene våre. Da vi investerte i Interwell omsatte de for 300 millioner kroner, og nå omsetter de for nesten en milliard. De har hatt en god vekst, som vi er veldig stolte av.

Planen var derimot aldri å bli værende i stillingen, og etter kun fire år i Ferd ble han forfremmet til investeringsdirektør.

– Jeg ble sittende hos Interwell i litt over ett år. Planen var aldri å bli værende der, men å være en midlertidig CFO inntil vi fikk rekruttert en permanent en. Ett år etter at jeg kom tilbake til Ferd fikk jeg tilbud om å bli en av lederne i Ferd Capital, og takket ja til det. Da var jeg 31 år gammel.

Vanskelige avgjørelser

Borge mener at ledelse definitivt ikke er for alle.

– Jeg tror det er mange som gjør en mye bedre fagspesialistrolle, enn å måtte gå lederveien. Det er ikke nødvendigvis noe veldig glamorøst over det å være leder heller. Man må kunne håndtere alle mulige situasjoner. Skal man være en god leder må man kunne takle både motgang og medgang. De fleste drømmer bare om å være leder når det går bra. Og sånn er jo ikke verden.

Noe som har vært vanskelig den siste tiden er oppsigelsene som Borge og styret i Aibel har måttet gjennomføre.

– På grunn av oljenedturen det siste året har vi dessverre måttet si opp 900 mennesker i løpet av de siste tolv månedene. Det har vært vanskelige beslutninger å ta, og det har vært vanskelig å være med på å gjennomføre. Likevel har det vært helt nødvendig for å øke konkurransekraften, og for å redde de andre fem tusen arbeidsplassene i selskapet.

Hva slags type lederstil har du tro på at fungerer?

– Jeg tror på ulike lederstiler i ulike situasjoner. Jeg tilpasser meg avhengig av situasjon. Ulike lederstiler passer til ulike situasjoner og ulike settinger.

Hvordan er det du motiverer dine ansatte? Og deg selv?

– Det viktigste når det kommer til å motivere ansatte er å være med på å utvikle. Gi dem spennende arbeidsoppgaver, lytte, diskutere, inkludere og involvere dem, sånn at de føler at de fullt og helt er en del av teamet og beslutningen. Det er viktig med feedback og tilbakemeldinger, ikke bare én gang i året med den utdaterte medarbeidersamtalen, men kontinuerlig.

Skal man være en god leder må man kunne takle både motgang og medgang. De fleste drømmer bare om å være leder når det går bra. Og sånn er jo ikke verden.

Uredd ledelse

Borge sier at det er flere personer som har betydd mye for hans utvikling etter at han gikk ut i arbeidslivet.

– Min nærmeste sjef i PwC betydde veldig mye for meg, og i Ferd er det mange personer som har bidratt mye til min utvikling. Det er et miljø og en kultur i Ferd som har betydd utrolig mye. Ledere som tør å gi unge ansatte muligheter og ansvar, som tør å slippe en 30-åring løs på milliardinvesteringer. Det er ikke mange bedrifter som nødvendigvis hadde turt det.

Når vi spør om det alltid har vært et mål å bli leder, svarer Borge at det aldri var en klar ambisjon om det.

– Det har aldri vært et selvstendig mål i seg selv for meg å bli sjef innen fire eller fem år. Jeg har vært opptatt av å levere bra resultater, og lære og utvikle meg underveis hver eneste dag, hele tiden. Det har heldigvis resultert i at jeg har fått mer ansvar, og det har gått bra. Jeg har ikke hatt en klar ambisjon om å bli leder. Det har utviklet seg mer og mer underveis, det har skjedd naturlig. Det viktigste er nok at jeg liker å kommunisere med mennesker og jeg liker å kunne være med å påvirke andre.

Hva tenker du om din karriere fremover?

– Jeg tenker at jeg er meget heldig som jobber med det jeg gjør i Ferd. I skjæringspunktet mellom finans, økonomi, strategi og ledelse. Jeg har ansvaret for store investeringer. Det er en drøm egentlig. At jeg skulle få lov til å jobbe med det jeg gjør nå, i et selskap som Ferd og med så mange dyktige mennesker rundt meg. Det er en drøm som går i oppfyllelse.

Tilbake til forsiden