Merethe Fjeldstad

Internal Communication Advisor i Rolls-Royce


Merethe fikk sin første jobb tre måneder før hun var ferdig med bachelorgraden. I dag jobber hun i et internasjonalt arbeidsmiljø som kommunikasjonsrådgiver.

Den gode kombinasjon
For Merethe var det viktig med en kombinasjon av praktisk erfaring og gode karakterer under studietiden. Gjennom alle tre årene på BI hadde hun en deltidsjobb ved siden av studiene, og da hun skulle velge fordypningsområde på tredje året, valgte hun å gjennomføre et Internship.

- Det var en gylden mulighet for å teste ut om kommunikasjon var like spennende å jobbe med som jeg håpet det skulle være. Det å kombinere jobb og skole setter for øvrig store krav til selvdisiplin, forteller Merethe.

Jeg var nysgjerrig og viste raskt min interesse.

Hennes første jobb
En av foreleserne på BI hadde vært på jakt etter en dyktig kommunikasjonsmedarbeider i bedriften hvor han jobbet som kommunikasjonsdirektør.

- Jeg var nysgjerrig og viste raskt min interesse. Foreleseren husket meg fra forelesning, og jeg ble invitert på jobbintervju.

En uke senere signerte Merethe arbeidskontrakten, tre måneder før hun var ferdig med bachelorgraden.

Kommunikasjonsrådgiveren
Som kommunikasjonsrådgiver i Rolls-Royce jobber Merethe i et internasjonalt arbeidsmiljø. Her er det vesentlig med gode språkkunnskaper både i norsk og engelsk. Videre forteller hun at det er viktig med god strategisk forståelse samt grunnleggende kunnskaper om kommunikasjon og prosjektledelse.

- Jeg samarbeider blant annet tett med vår HR avdeling og deltar aktivt i deres prosjekter.

Tilbake til forsiden