Mats André Fredriksen

Senior Associate i RSM Norge AS


Mats Fredriksen minnes studiehverdagen på BI som noe helt spesielt, en tid han aldri vil glemme. Her møtte han sine beste venner, samtidig som utdanningen gav ham faglig tyngde til å få drømmejobben.

Råd fra Mats
Mats er klar i talen da han hevder at BI gir deg alt av faglig tyngde for at du skal få drømmejobben. Hans råd til kommende BI-studenter er derfor å jobbe hardt med studiene, men ikke å glemme å ha det gøy.

– Bli kjent med de andre studentene, bygg nettverk og få venner som kan vare livet ut. Fokuser på studiene, men ha det gøy!

Han mener at livet rundt studiene er minst like viktig som teorien, og at det er her mange av minnene skapes. Han oppsummerer tiden på BI med fire stikkord: kunnskap, engasjement, samhold og venner. På BI fant han engasjerte studenter uansett om det handlet om studier eller livet ved siden av. Han trekker frem Bergensbaneløpet (BBL) som et godt eksempel på dette, og mener at stafetten var noe av det morsomste han var med på.

Revisorhverdagen
Fredriksen studerte revisjon på BI. I dag er han én av 140 medarbeidere i RSM Norge AS. Selskapet er det mellomstore revisjons- og rådgivningsselskapet i Norge og er ifølge Fredriksen, akkurat passe store. De er store nok til å få spennende og prestisjetunge kunder med komplekse oppgaver, store nok til å ha egen fotballturnering, og små nok til å skape et fellesskap der alle kjenner alle. Han jobber med kunder fra alle mulige bransjer, og bistår alt fra små, lovende gründerbedrifter som skal bygge opp selskapet sitt fra bunnen, til børsnoterte selskaper som skal ekspandere ut i verden. Som revisor er han åpenbart over middels opptatt av tall, men han oppgir at menneskekontakten er en av hovedgrunnene til at han finner revisjon så spennende. I møte med kundene har han erfart at ydmykhet er en av de aller viktigste personlige egenskapene i revisjonsbransjen. Det er også en fordel å være en god kommunikator ettersom formidling står sentralt i arbeidet.”

Aktiv fritid
Når han ikke er på jobb er det ganske sannsynlig at du finner han i treningstøy, og gjerne i svømmehallen. Idrett har alltid vært en viktig del av livet hans, og han trener så ofte som mulig. Andre hobbyer er MC, reise og venner. Mange av vennene er fra studietiden på BI.

Tilbake til forsiden