Martin Hoff Pedersen

Junior Account Executive, Gambit Hill+Knowlton


I løpet av studietiden ble han kåret til månedens student av Kommunikasjonsforeningen, årets ildsjel og årets andreklassing av linjeforeningen på studiet sitt. Bare tre og et halv år etter påbegynt studieløp kapret Martin drømmejobben.

Fra han startet på Handelshøyskolen BI hadde Martin et klart mål, han skulle jobbe for et av de store PR-byråene, Geelmuyden Kiese eller Gambit Hill+Knowlton.

Martin valgte å studere PR og markedskommunikasjon fordi han ønsket både en økonomisk og strategisk tyngde. I følge Martin handler god kommunikasjon om å ha god samfunnsforståelse slik at man kan utvikle kampanjer som både er engasjerende, strategiske og kreative.

Engasjert
– Jeg ville ha gode karakterer med en gang, men skjønte fort at jeg ikke hadde den faglige tilnærmingen ved å skrive akademisk. Så jeg begynte å engasjere meg. Først i linjestyret, så i KommCase, videre til klassekontakt og senere i ledelsen til SBIO. Jeg innså veldig fort at hvis jeg skal utvikle meg, føle meg trygg når jeg kommer ut i arbeidslivet og samtidig ha en bra studietid så må jeg gå inn i det jeg kaller for «læringssonen» min, forteller Martin.

I ettertid ser Martin at det er de ulike vervene han har hatt i studentforeningen som har gjort at han sitter igjen med unik og verdifull erfaring han aldri ville opparbeidet seg ellers.

Jeg innså veldig fort at hvis jeg skal utvikle meg, så må jeg gå utenfor komfortsonen min.

Kapret drømmejobben
Etter endt studie startet jakten på drømmejobben. På det travleste hadde Martin fire forskjellige intervjuer og casepresentasjoner på en uke. Så ringte Gambit. Til intervjuet hadde Martin forberedt seg godt og hadde en klar plan bak det han skulle si, men han kom ikke videre i prosessen. Martin møtte ikke motgangen med skuffelse, men var stolt over å ha kommet med i intervjuprosessen. Lite visste Martin at han noen uker senere skulle få en overraskende telefon som ville forandre karrieren hans.

– Gambit hadde gått igjennom alle søknader en gang til og de ønsket å ha et andregangsintervju med meg og en annen kandidat. Ettersom det hadde kommet inn et tresifret antall søknader, skjønte jeg at jeg virkelig måtte bevise hvorfor jeg skulle bli valgt foran kompetente masterstudenter. Jeg gikk derfor til BI Karriereservice og søkte råd om hvordan jeg skulle opptre og få frem mine kvaliteter som nyutdannet, forteller Martin.

Etter et vellykket andregangsintervju, ble Martin innkalt til et tredjegangsintervju. Her ble han utfordret på både skrive- og presentasjonsferdigheter, caseløsning og en stresstest. For Martin kom julegavene i 2015 litt tidligere enn vanlig. På bittelille juleaften ble han oppringt og tilbudt drømmejobben i Gambit Hill+Knowlton.

Martin tiltrer i stillingen som Junior Account Executive i Gambit Hill+Knowlton i august 2016.

Denne profilen ble publisert april 2016.

Tilbake til forsiden