Lene Strengelsrud

Gruppeleder, Intrum Justitia


Lene Stengelsrud har funnet seg godt til rette i finansbransjen. Hver dag får hun jobbe med det hun liker aller best, økonomi og finans.

Like etter studiene fikk Lene jobb som finansrådgiver i Eiendomsfinans, deretter gikk veien videre til gruppeleder i Intrum Justitia.

- Jeg er veldig interessert i finans og økonomi, og trives svært godt i nåværende jobb. Jeg jobbet tidligere som finansrådgiver, og har tatt med meg mye erfaring også fra den rollen.

Det beste med jobben nå er at jeg har så mye ansvar som jeg har, og kan bidra til å løfte en stor gruppe mennesker til å prestere på et høyt nivå og motivere til å jobbe mot felles mål, forteller Lene.

Videre forklarer Lene at jobben preges av stor arbeidsmengde og mange lange dager, men at det må til for å strekke over en så stor gruppe ansatte. Som gruppeleder må hun vise at hun er der for alle, samtidig som hun gjør operativt arbeid.

- En god arbeidsdag for meg er en dag med mye å gjøre og høyt tempo. Jeg er vant til store arbeidsmengder og liker at pulten på kontoret flyter av ark.

Arbeidet til Lene er svært variert. Hun jobber noe operativt, men mesteparten av dagen går med til å være leder og personalansvar.

- Mye av arbeidet går ut på å veilede, styre og motivere gruppene til å gjøre en god jobb, samt tilrettelegging av arbeidsoppgaver for å heve de ansatte til nye kunnskapsnivåer. Mye av arbeidet består derfor av analyse av rapporter, for å kartlegge hva som kan gjøres bedre på enkelte team. Jeg jobber også med lett saksbehandling av inkassosaker og derav en del med personlig økonomi for inkassoskyldnere.

For studenter som vurderer en bachelor i finans, anbefaler Lene at man kjenner godt på om den faglige interessen er tilstede.

- Om du vurderer å ta en bachelor i finans anbefaler jeg å tenke deg godt om dersom du er noe i tvil om dette er noe for deg. Studiet er krevende, men til gjengjeld får du en bachelorutdanning som, jeg mener er en av de beste innen økonomi og finans. Mitt råd er at du bør lese deg opp på de fagene du skal gjennom, og se om det er noe som fanger interessen. Jeg er godt fornøyd med valget mitt av studieretning og har hatt god hell i arbeidslivet etter dette, mye takket være rett utdanning.

Hva er Typisk BI for deg?

- Typisk BI for meg er en skole hvor det skjer ting hele tiden. Det er alltid aktiviteter og bedriftspresentasjoner du kan være på. Det myldrer av mennesker fra inn- og utland hvor alle jobber mot et felles mål; få seg en god utdannelse som kan gi deg den karrieren du vil ha.

Tilbake til forsiden