Lene Gravdal

Personal shopper og stylist


Lene Gravdal, rådgiver innen stil og mote, for privatpersoner og bedrifter. Jobber som klesstylist og personlig shopper. Driver bloggen It`s not science it`s fashion, for kreativ utfoldelse innen mote, musikk, bøker, kunst og annet som inspirerer i hverdagen.

Fashionkonsulenten
For mange er shopping en favorittaktivitet, men i et travelt samfunn vil du finne de som har behovet for å leie noen til å gjøre sine innkjøp. Som et resultat av dette, er personlige shoppere mer etterspurt enn noen gang. Personlige shoppere definerer den høyeste standard for service, salg og kundetilfredshet innen detaljhandelvirksomhet. Det er dette som er Lenes levebrød. Hennes jobb er å være en troverdig konsulent for kjøpere som ønsker en forbedret kjøpsopplevelse. Lene forteller at det først og fremst er viktig å trives med nye mennesker, og raskt evne å se hver enkelt. Man må være observant og analytisk i forhold til både mennesker og det som rører seg i bransjen. Evnen til å fange opp de små detaljene er avgjørende for å gjøre en god jobb.

Jobben min er en livsstil og jeg teller ikke antall arbeidstimer.

Jobben er en livsstil
Som selvstendig næringsdrivende er det gjerne vanskelig å skille fritid fra jobb. Lene forteller at det derfor er ekstra viktig å være streng med seg selv og gi rom til egen fritid. Hun bruker mye til på markedsarbeid, som ikke alltid er like synlig, men som er viktig grunnarbeid i oppbyggingen av ny virksomhet. Hvordan vi kler oss er basert på motehistorie, retningslinjer, skrevne og uskrevne regler, sosiale normer, religiøse oppfatninger, kulturer og mye mer. Lene forteller at hun har fått god bruk av flere av fagene hun studerte på BI, og fra Lederskolen som er et fint tilbud for tidligere studenter.

Valg av utdanning
I valg av utdanning mener Lene det er avgjørende å være ærlig på hva du faktisk liker å gjøre. At du trives med det du gjør er viktig i enhver jobb. Hennes råd er å gjøre en analyse av deg selv, slik at du blir enda mer bevisst dine styrker og svakheter. Da er du også bedre rustet til å ta valg i forhold til utdanning.

Tilbake til forsiden