Ken André Wendel

Autorisert Finansiell Rådgiver, Nordea Bank ASA


Fra tidlig alder viste Ken André interesse for økonomi. Etter flere år i byggebransjen ledet denne interessen han til BI hvor han startet på et årsstudium i bedriftsøkonomi. I løpet av året fikk han også øynene opp for jus og bestemte seg for å bygge videre med en Bachelorgrad i økonomi og forretningsjus.

- Jeg søkte meg inn på et årsstudium for å bli kjent med skolen og de ulike studieretningene. Underveis merket jeg en voksende lidenskap for jusen. Da var en bachelor i økonomi og forretningsjus perfekt, forklarer Ken André.

Relevant kompetanse

I dag jobber han som autorisert finansiell rådgiver i Nordea, her får han anvendt kompetansen sin daglig. Han mener at breddekompetanse er et nøkkelord i hans stilling, noe han har fått på BI.

Kombinasjonen med økonomiske, organisatoriske og juridiske fag ga meg unik kompetanse i ulike fagfelt som ofte henger sammen.

Ken Andrés arbeidsdag er hektisk og består av varierte og utfordrende oppgaver, han forklarer at det er et økende fokus på identifisering og bekjempelse av hvitvasking og økonomisk kriminalitet generelt, et område hvor hans ekspertise kommer svært godt med. Mot kunder bruker han sin innsikt i både økonomi og jus til å gi ekstra rådgivning i blant annet skatterettslige spørsmål.

Med hvitvasking og rådgivning i bakhodet er Ken Andrès primæroppgaver å identifisere nye markedsmuligheter og finne kunder fra både tradisjonelle og utradisjonelle kilder.

- Jeg liker den utfordrende balansen mellom å være selger/kremmer med kundenes behov i fokus. Samtidig må skal jeg være en profesjonell rådgiver og ofte en form for psykolog da man får et tett tillitsforhold til mange av sine kunder.

For å lykkes som rådgiver i bankverden mener Ken André at man må besitte analytiske evner, være en proaktiv person, like å snakke med og møte forskjellige mennesker, være resultatfokusert og strukturert. Man må også ha god kompetanse på fagområder som kreditt, forsikring, dagligbank, skatt, pensjon, sparing og plassering.

– Vær aktiv!

- Det høres kanskje kjedelig ut, men prioriter studier fremfor fest og moro. Sett deg karaktermål før hvert semester, vær aktiv og engasjert, så kan du heller finne på noe gøy i helgene, er Ken Andrés tips til dagens studenter.

Han forteller at han som oftest satt på en av de første radene for å slippe forstyrrelser. Han var også aktiv i gruppeoppgaver og fant venner med like ambisjoner som han selv. I tillegg anbefaler han studenter å engasjere seg i ulike verv i Studentforeningen for å skaffe seg verdifulle erfaringer og som ser bra ut på CV-en.

Gode karakterer, tillitsverv og en jobb under studiene viste seg å være svært verdifullt for meg da jeg begynte å søke på jobber etter studietiden.

Tilbake til forsiden