Jonas Strømme Oshaug

Account Executive i Xeneta


Jonas tok raskt steget fra skolebenken til arbeidslivet. Gjennom nettverksbygging og internship på BI sikret han seg den perfekte jobben allerede før han var ferdig med studiene.

Jonas mener selv at han har hatt flaks som fikk jobb i oppstartsbedriften Xeneta. Som nyutdannet fikk han mulighet til å jobbe med nettopp det han har studert.

- Alt det som skjer i Xeneta nå, har jeg lest om på skolen. Det er utrolig kult å se det live, forklarer Jonas.

I jobben i dag bruker Jonas flere av verktøyene han har fått på BI.

- Selvsagt bruker jeg mye kunnskapen relatert til innovasjon og entreprenørskap, evnen til å pitche ideer og mingle ble drillet inn på BI. Finans og økonomifagene er også gode å ha fordi da vet jeg hva det er snakk om, selv om jeg ikke balanserer budsjettene selv, forklarer han.
Også nettverket er noe Jonas har tatt med seg videre. I senere tid har han brukt dette for å rekruttere en ny-ansatt til selskapet.

Disruptiv innovasjon
Gründerbedriften Xeneta ble startet i 2012, og jobber mot sjøfraktsindustrien. De kan være på god vei til å revolusjonere hele bransjen. Målet er å tilby en enkel løsning hvor fraktkjøperne får innsikt i hvordan de presterer i forhold til markedet, når det kommer til pris.

- Vi tilbyr en tjeneste som forstyrrer den eksisterende strukturen, vi har en helt ny tjeneste som ingen har sett før, forteller Jonas ivrig.

Med en utdanningen i entreprenørskap fra BI hadde Jonas lyst til å jobbe med innovasjon og utvikling, derfor passet jobben perfekt.

- Sjøfrakt var ikke noe jeg hadde sett meg ut, interessen og lidenskapen jeg har i dag kom etter hvert. Jeg sitter på kontoret fra åtte til seks, men det blir aldri kjedelig fordi jeg har så stor tro på produktet og folkene jeg jobber med.

BI Internship
Xeneta var ikke helt ukjent for Jonas. Gjennom BIs internship program hadde han allerede jobbet deltid i et halvt år i bedriften ved siden av studiene.

- Det startet gjennom et internship, det gikk veldig bra. Det var sånn jeg ble ordentlig kjent med bedriften og hva de holdt på med, sier Jonas.

Fulltidsstillingen han senere ble tilbudt ble sikret allerede under internshipet.

- Da jeg var ferdig var de tydeligvis fornøyd med jobben jeg gjorde. Så fornøyde at de spurte om jeg ville komme tilbake når jeg var ferdig på BI.

Et halvt år og en bachelorgrad senere vendte Jonas tilbake til Xeneta hvor han fikk stillingen som Account Executive.

Liten klasse
Da Jonas startet på BI, var studiet hans relativt nyetablert. Han startet i en liten klasse, noe han satte stor pris på.

- BI Oslo er en stor skole, samtidig gikk jeg i en liten klasse med kanskje 50 personer. Disse 50 personene gjør det samme gjennom tre år, leser de samme bøkene, samme eksamener og jobber mot samme mål. På den måten blir det veldig unisont.

Spesielt trekker han frem prosjektet «Trykktank» som de deltok i på siste året av studiet.

- De særegne tingene vi gjorde med entreprenørskap har gitt meg gode minner, som for eksempel Trykktank hvor du blir låst inne i tre døgn og skal løse et case. Det er da du finner ut hva menneskene du har studert med i tre år faktisk er laget av, forteller Jonas.

– Bruk mulighetene!
- Mitt tips til alle som vurderer eller skal starte på BI er å gå «all in». Det er så mye å gjøre på BI, du kan velge stort sett hva du vil. Samtidig er det vanskelig å velge feil fordi alternativene er så gode.

Selv var Jonas klassekontakt i tillegg til å delta på flere arrangementer gjennom Studentforeningen, blant annet en tur til Chamonix.

- Det er viktig å benytte mulighetene, enten om du gjør ting som kan være relevant for karrieren eller bare engasjerer deg på et sosialt plan. Det er utrolig viktig å få den BI-vibben, det gjør livet som student mye lettere, avslutter Jonas.

Tilbake til forsiden