Joachim Walltin

Forbundsleder i NISO


Joachim Walltin har blant annet spilt fotball i Tromsø og Brann, og i Vålerenga mens han tok siviløkonomstudiet på BI i Sandvika i perioden 1995-2000. Nå jobber han med idrett igjen, bare på en litt annen måte.

Norske Idrettsutøveres Sentralorganisasjon (NISO) har 850 medlemmer (idrettsutøvere), og skal ivareta deres interesser. Det omfatter blant annet kontrakter, forsikringer ved skader, karriereveiledning og ulike utfordringer utenfor banen. Joachim Walltin er forbundsleder, og har også ansvar for håndtering av media, kontakt med andre spillerforeninger internasjonalt og en rekke andre administrative oppgaver.

– En arbeidsdag for meg går ut på å bistå idrettsutøvere sammen med mine kolleger. Vi løser diverse utfordringer, og får tilbakemeldinger fra fornøyde medlemmer. Tempoet kan gjerne være høyt, så lenge vi opplever at vi mestrer det, sier Walltin, som ellers beskriver seg som strukturert, ærlig, sta og løsningsorientert i en travel hverdag.

Hvordan endte du opp der du er i dag?
– Det var litt tilfeldig, men jeg var tillitsvalgt som fotballspiller, og fikk etter hvert spørsmål om å være nestleder i styret til NISO. Da tilbudet om å være forbundsleder kom, tenkte jeg at det var en fin anledning til å kombinere min utdanning med relasjoner og nettverk fra idretten, sier Walltin.

Han mener at det er et pluss å ha bakgrunn som idrettsutøver, samtidig som det er viktig med en utdanning innen ledelse, økonomi eller juss. Jobben byr på utfordringer som både er knyttet til studier, og til idretten.

– Det beste med jobben min er varierte arbeidsoppgaver, gode kolleger, kontakt med idrettsmiljøet og utøvere, samt reiser i forbindelse med møter internasjonalt. På den annen side må man være forberedt på å alltid være tilgjengelig når det skjer noe. Medlemmer og media tar ikke kontakt kun mellom 8 og 16!

Hva slags råd ville du gitt til vordende studenter?
– Mitt råd ved valg av utdanning og jobb, er å ta utgangspunkt i interesser og hva du behersker. Det kan være greit å ha en formening om hva du kan tenke deg å jobbe med i fremtiden, og hvordan mulighetene for det er med den utdanningen du ønsker å ta.

Tilbake til forsiden