Jeanette Friksen

Seniorkonsulent i DNB Konsernfinans


Jeanett Friksen har jobbet mye de siste fire årene, for å komme dit hun er i dag i jobben som seniorkonsulent i DNB Konsernfinans.

- Jeg innrømmer at jeg har jobbet mye for å skape et navn for meg selv i konsernet. Nå har jeg drømmejobben i min egen hjemby, Bergen, og alle muligheter for reiser dersom en jobber for det, sier hun.

Litt mye flink pike-tendenser sier hun det har blitt, så nå forsøker hun å leve etter Anita Krohn Traaseths budskap om «godt nok», og å ta vare på seg selv også, ikke bare jobben.

Må se helhetsbildet
Jobben går ut på å analysere, produsere og presentere risikojustert styringsinformasjon for DNB-konsernet.

- Dette skal gi innsikt og bedre beslutninger. Mine viktigste kunder er DNBs controllere, analytikere og kundeansvarlige for store internasjonale konserner til små og mellomstore bedrifter. For å produsere verdifull styringsinformasjon og formidle den riktige innsikten videre til mine kunder, må jeg selv forstå mye av helhetsbildet i DNB. Ikke bare må jeg ha kontroll på DNBs inntekts-, kostnads- og risikobilde, men også svært god forretningsforståelse og hvilken informasjon som faktisk vil gi merverdi. I tillegg til underliggende datavarehus, SQL, databehandling og mye systemkompetanse.

- Man kan trygt si at jeg får brukt mine sider som selverklært utadvendt nerd, sier hun.

Nylig var hun på to reiser til kontorene i New York og Houston og snart skal hun til Helsinki og København.

- Alle trenger god styringsinformasjon, så da er det bare å legge ut på tur. Jeg blir inspirert av å reise og møte mennesker og er så heldig som har mulighet til dette i jobben.

– Viktig med erfaring
Da hun gikk på BI jobbet Jeanette deltid på kveldstid og enkelte helger først hos DNBs callsenter og så som kapitalforvalterassistent hos Orkla Finans ved siden av masterstudiene. Hun mener at erfaring og gode referanser fra arbeidsgivere under studietiden viser potensielle arbeidsgivere både at du har engasjement, kapasitet og at du kan være verdifull også utenfor eksamenshallen.

- I jobbintervjuer prøver potensielle arbeidsgivere å finne ut om du vil passe inn i arbeidskulturen, har faglige og personlige styrker som de trenger og at du kan levere i henhold til dem. Erfaring gir ekstremt verdifulle snakkepunkter i intervjuer. Gode karakterer gjør at du kommer gjennom det første nåløyet, erfaringene gir deg jobben.

Selv valgte hun å studere på BI fordi de kunne tilby noe unikt i Norge. En ren Master i finans med fag som Corporate Finance, Valuation og Derivatives.

- Akkurat den faglige og analytiske fordypningen som jeg ønsket for min mastergrad.

For meg er typisk BI mennesker personer som er sultne på å øke sin faglige kompetanse for å lykkes i livet og i karrieren.

Tilbake til forsiden