Helga Stormo

Business Developer and Entrepreneur, Bring Dialog and Happy Wifey


Helga Stormo fullførte bachelorgraden sin i internasjonal markedsføring på BI i 2013, og veien videre har vært spennende og variert. Hun er målbevisst, hardtarbeidende og eventyrlysten. Nå er hun CEO i eget selskap, Happy Wifey, som hun startet sammen med tre tidligere medstudenter og har fulltidsjobb i Bring Dialog ved siden av. Hun trekker frem utveksling som en av de beste opplevelsene på BI.

Opplev verden!

På BI var det internasjonal markedsføring som appellerte til Helga. Hun studerte på campus i Trondheim. På BI fikk hun seg både en samboer i studievenninnen Ingvild og hun traff sin nåværende kjæreste. Valg av studieretning var for henne ganske enkelt.

Fra det jeg hadde lest om Internasjonal Markedsføring virket linjen både kreativ og analytisk, og den ga meg muligheten til å utveksle et helt år til utlandet. Dette var en super kombinasjon for meg!

Helga tilbrakte et helt år i Singapore, et av stedene BI tidligere hadde avtale med. Nå kan man reise til land som Australia, USA, Frankrike og Kina, for å nevne noen. Utveksling er noe av det Helga har satt mest pris på i løpet av studietiden, og anbefaler alle å hoppe ut i det.

- Man lærer utrolig mye av å reise og oppleve andre kulturer. For meg har dette vært en stor fordel på jobbintervjuer senere, da det ofte viser at man er endringsvillig, tilpasningsdyktig og åpen for andre måter å tenke på.

Reiselysten har bitt seg fast i Helga, og etter studietiden på BI har land som USA, Taiwan, Frankrike og Indonesia blitt krysset av på listen over bosteder. Hun har også startet sitt eget selskap, Happy Wifey sammen med tre tidligere medstudenter fra tiden på BI. Det er en nettbasert butikk som designer og selger klær og sminkeprodukter til motebevisste og eventyrlystne damer, som også er opptatt av etiske og bærekraftige problemstillinger. Tone Damli og Eirìn Kristiansen er noen av damene som er blitt sett med de stilrene college-genserne fra Happy Wifey.

Jeg tror man har mye å vinne på å ta en sjanse. Det er ingen grunn til å være redd for hva andre tenker om man velger en litt mer utradisjonell vei i arbeidslivet!

Å ta en sjanse

I tillegg til Happy Wifey jobber Helga som rådgiver i sosiale medier hos Bring Dialog, et av Norges største kompetansemiljøer innen kundedialog og CRM. Der har hun vært i omtrent to måneder, og stortrives. Typiske arbeidsoppgaver kan være å hjelpe kundene med å utforme kampanjer i sosiale medier, og ta seg av alt fra planlegging til gjennomføring. Hverdagen er hektisk, men Helga er målbevisst og har alltid jobbet hardt, både på BI og i tiden etter.

- Jeg prøver så godt jeg kan å balansere jobb med å treffe venner, i tillegg til å drive med start-up’en min. Jeg elsker det jeg gjør i dag, og er veldig glad for at jeg fikk en jobb som var så relevant til utdanningen min.

En utdanning som passer til mange jobber

Hun nevner flere fag fra BI, som forbrukeratferd, markedsføring og strategi, som hun har hatt direkte bruk for i arbeidslivet. Med en ganske generell utdanning som passer til mange jobber, har hun også kjent på litt utfordring med mange konkurrenter i jobbmarkedet. Men samtidig var ikke arbeidslivet akkurat slik hun hadde forestilt seg.

- Jeg forventet ikke at det skulle være så mange muligheter der ute, og oppdaget fort at arbeidslivet er i konstant endring. Du må ikke nødvendigvis ha en ni til fem jobb for å overleve. Har du lyst til å jobbe som freelancer mens du reiser, eller om du vil starte noe eget, ta sjansen og gjør det! Har du lyst til å jobbe for andre, kan du også gjøre det.

Helga er et levende eksempel på at hvis man jobber hardt, tør å satse litt og trå utenfor komfortsonen kan man oppnå stor suksess.

Denne profilen ble publisert august 2017.

Tilbake til forsiden