Havva Kara

Sjef for miljø og ansvarlige innkjøp i REMA 1000 Norge


Fra bakeri til Sjef for miljø og ansvarlige innkjøp i Rema 1000 Norge. Havva Kara har jobbet seg opp og frem.

I dag jobber hun med alt fra å håndtere italienske tomatleverandører med tvilsomme forbindelser og forhold til menneskerettigheter, til å designe gjenbruksveske sammen med Jenny Skavlan.

Det er en allsidig og spennende jobb og hverdagen er hun med på å forme selv. Fra tid til annen holder hun innlegg for bransjen om krav og ønsker innen bærekraftig innkjøp, dyrevelferd, matsvinn og miljø. Havva var også med på å fronte og implementere REMA 1000s engasjement for å bevare regnskog. Blant annet ved å fase ut palmeoljen i alle REMA 1000s egne matvarer.

BI var med på å gjøre meg mer relevant og kunnskapsrik.

Ekstra tyngde
Havva har hele veien vært opptatt av å jobbe. Med erfaring fra jobben som butikkmedarbeider i bakeri, butikksjef og senere prosjektleder har Havva blitt den hun har blitt.

- Studiene ga meg den ekstra tyngden jeg trengte og kompetansen som var relevant for jobb og videre karriere, forklarer hun.

Havva Kara ble mer og mer interessert i forretningsjus og finans jo lenger hun kom i studiet. Det ble derfor naturlig for henne å velge fordypning i relevante fag som økonomisk kriminalitet, børs- og verdipapirrett.

- Jeg har fått en bredere forståelse for viktigheten av å beskytte markedets integritet og tillit. Denne dobbelkompetansen av jus og økonomi, mener jeg vil være en ressurs i fremtidig arbeid og arbeidsliv.

Ta notater med kulepenn og papir
De beste minnene fra BI mener Havva er gruppearbeidet. Det å ha gode samtaler og diskusjoner for å komme frem til løsninger med medstudenter er noen av de beste minnene hun har fra BI. Og selvfølgelig, det sosiale utenom skolen ser hun tilbake på med glede. Som student handler det til syvende og sist om å holde seg oppdatert, være interessert og ha god oversikt over pensum.

Havva mener det er lurt å notere på gamlemåten, altså med penn og papir. Det viser også en fersk studie. Det er lettere å tilegne seg og huske det som ble sagt når du selv noterer med din egen håndskrift, fremfor på datamaskinen.

- Ta notater. Gjerne med kulepenn og papir!

Hva har du lyst til å gjøre?
Det første hun gjorde når hun skulle søke jobber var å kartlegge og vurdere hvilke selskaper hun hadde lyst til å jobbe for, og hva hun hadde lyst til å gjøre. Hun begynte tidlig å søke og konsentrerte seg primært om de selskapene hun hadde på sin ønskeliste.

Da REMA 1000 søkte etter Etableringsrådgiver søkte hun og endte opp med å få tilbud om stillingen.

- Min rolle var å gi råd og støtte til REMA 1000s Regionsdirektører om blant annet potensielle nyetableringer. Her fikk jeg bruk for forretningsjusen.

Havvas 7 råd til studenter
1. Gå på forelesninger!
2. Ta notater!
3. Ta ansvar for egen læring – hold deg oppdatert og vær engasjert
4. Jobb både individuelt og selvstendig
5. Engasjer deg i en organisasjon
6. Ta et utenlandsopphold
7. Nyt studietiden og ha det gøy

Tilbake til forsiden