Erlend Mamelund

Profesjonell Håndballspiller


Erlend Mamelund har vært i samme jobb i 20 år, så å si. Han kastet sin første ball i mål som åtteåring, og har ikke sett seg tilbake siden. Utrolig nok er han godt i gang med sin mastergrad i siviløkonomi på BI.

Med 110 landskamper på samvittigheten, og fire år i de øverste ligaene i både Danmark, Frankrike og Tyskland, har Erlend Mamelund blitt et kjent navn for nordmenn flest. Han spiller for tiden i Montpellier HB, og har nok en litt annerledes hverdag enn andre studenter, for å si det mildt.

– I Montpellier trener vi i to timer, to ganger om dagen, med aktiv restitusjon mellom øktene. Håndball er både jobben min, og min store lidenskap, forteller Mamelund.

Hvordan er det å kombinere toppidrett og studier?
– Selv om håndball er min store hobby, vet jeg også at det ikke er et yrke som kan vare livet ut. Derfor har jeg valgt å ta en utdannelse på siden. Jeg har en veldig god dialog med BI, som legger godt til rette for at jeg kan gjennomføre denne kombinasjonen. Det er samtidig slik at jobben gjør at tiden ikke alltid strekker til, men når man gjør ting man interesserer seg for, så ordner det seg alltid.

Hva gjør du om 15 år?
– Om 15 år er jeg nok ferdig som håndballspiller, og håper min siviløkonomiutdannelse har gitt meg en spennende jobb.

Mamelund beskriver seg som en rastløs, engasjert og ærlig fyr, og når man kommer inn på temaet om hva som er typisk BI, svarer han nettopp ærlig:

– Det er veldig vanskelig å slå fast hva som er typisk BI, rett og slett fordi du finner alle slags typer på skolen.

Og som tips til fremadstormende, nye studenter har han følgende råd:
– Jeg tror veldig få vet hva de vil gjøre når de starter med studiene. Jeg tror det er lurt å prøve seg frem, og se om det er noe som passer for deg. Det er alltid mulig å finne på noe annet, hvis det skulle vise seg at førstevalget ditt likevel ikke var noe interessant.

Foto: Terje Anthonsen

Tilbake til forsiden