Emanuela Noce Rokke

Key account manager i Nemko


Emanuela Noce Rokke kom til Norge med en karriere innen språk- og oversettelsestjenester fra Milano og London. Hun bygget på utdannelsen med en MBA fra BI.

Unik kombinasjon
Italieneren hadde allerede en master i oversettelse, men markedet i Norge var på langt nær det samme som i Italia og England. Hun så det som en god mulighet til å bygge på med utdannelse og skifte karriere. Dermed gikk veien til BI. Med en Master i Business Administration fikk hun jobb i Nemko, en stiftelse med kontorer i hele verden med hovedkontor i Oslo. Nemko er en ingeniørbedrift som tilbyr testings-, inspeksjons-, og sertifiseringstjenester til ulike industrier. For Noce Rokke, med en lingvistisk bakgrunn, var det mye å sette seg inn i da hun først startet i jobben. Hennes unike utdanningsbakgrunn ble derimot en av hennes styrker ettersom det har gitt henne god forståelse av business i internasjonale sammenhenger. Hun trives i rollen som key account manager hvor hun jobber med salg til både norske og utenlandske kunder.

BI gav muligheter
Rokke reiste fra jobben og livet som en veletablert selvstendig næringsdrivende italiener. I Norge bygget hun opp en ny karriere og nytt nettverk gjennom studier på BI. I så måte representerte studietiden mer enn bare teori, den ble også sentral i forhold til å skaffe seg nye kontakter og sosiale holdepunkter. Hun pleier fremdeles relasjonene hun fikk på BI, både profesjonelt og privat.

Engasjert
I tillegg til jobben, ble Rokke valgt inn i styret som ansattrepresentant. Hun setter stor pris på vervet.

– Det er en viktig tillitserklæring å bli valgt inn i styret av de ansatte, så det er en stor ære for meg.

Hun har tidligere hatt styreverv for den italienske skole og for foreningen, PWN Professional Women’s Network . Hun liker å engasjere seg.

Tilbake til forsiden