Ellen-Marie Bjerknes Nygård

Prosjektleder i Capgemini


For sin bachelorgrad i Internasjonal markedsføring ble Ellen-Marie Bjerknes Nygård anerkjent som beste elev. Sammen med en Master of Science i Marketing har det banet vei for en stilling som konsulent i det internasjonale konsulentselskapet Capgemini.

Etter noen runder med seg selv i løpet av masterstudiene bestemte Ellen-Marie seg for at hun hadde lyst til å prøve seg i konsulentbransjen. Mulighetene denne bransjen gir til å jobbe med ulike prosjekter hos forskjellige kunder på tvers av industrier, var forlokkende.

- I tillegg følte jeg meg sterk på struktur, analyse og metode og visste at dette var egenskaper som er viktig i konsulentbransjen, sier Ellen-Marie.

Lærer hver eneste dag

Et godt kontaktnettverk innenfor selskapet, i tillegg til et ønske om å jobbe i et av Norges mest anerkjente konsulentmiljøer gjorde at valget falt på Capgemini. Ellen-Marie har ikke angret på dette veivalget; som prosjektleder for teknologiprosjekter er ikke én dag lik en annen, og hun lærer mye hver eneste dag.

- Konsulentbransjen som jeg jobber i har noen fellesnevnere slik jeg ser det: en higen etter stadig nye utfordringer, evnen til å lære raskt og en analytisk fremgangsmåte.

Deler kompetanse

I Capgemini jobber Ellen-Marie innen et område som heter Technology Services. Her jobber hun med prosjektledelse av teknologi – og utviklingsprosjekter. Enkelt sagt dreier jobben seg om å levere et produkt eller en tjeneste til rett tid, med rett kvalitet og til riktig pris.

- Dette sørger vi for ved å benytte anerkjente prosjektledermetodikker, og gjennom å ha muligheten til å dele kompetanse i et av Norges største prosjektledermiljøer.

Beste elev ved endt bachelorstudie

Ellen-Marie startet studietiden med to år på bachelorstudiet Internasjonal markedsføring ved BI. Dette var to intensive studieår hvor hun engasjerte seg sterkt i studentforeningen.

Det siste året av bachelorgraden tok hun i Barcelona ved den anerkjente businesskolen ESADE Business School. Da hun kom hjem fra Barcelona ble hun kåret til beste student på sin studieretning grunnet hennes topp akademiske resultater. Neste skritt ble ytterligere studier ved BI.

- Etter perioden i Barcelona fortsatte jeg videre med masterstudier på BI i Nydalen. Master of Science in Marketing ble en naturlig og god fortsettelse på min bachelorgrad, sier Ellen-Marie.

I masterperioden jobbet hun både som forskningsassistent for professor Tor Wallin Andreassen og som studentassistent i Master of Science administrasjonen på skolen. Ellen-Marie er klar på at studiene på BI åpnet mange dører.

Mulighetene er uendelige, det handler om interesse og pågangsmot.

- Nettverket jeg opparbeidet meg i løpet av studietiden var hovedsuksessfaktoren for at jeg fikk meg jobb et halvt år før jeg var ferdig med mastergraden.

Fordel i å forstå forretningssiden

Ellen-Marie påpeker at en kan bidra med mye i en liknende konsulentstilling uavhengig av hvilken spesialisering og utdannelse man har valgt.

- I min rolle som prosjektleder for teknologiprosjekter ser jeg at jeg har en klar fordel av å forstå forretningssiden, vel så mye som å inneha spesifikk teknisk kompetanse. Vi jobber i team på en slik måte at den tekniske kompetansen gjerne finnes hos andre i teamet.

Tilbake til forsiden