Elise Fjellheim Opland

Store Manager, Starbucks


Som B-menneske kan det være en utakknemlig oppgave å både måtte stå opp tidlig og i tillegg følge arbeidsinstrukser som krever at du smiler. Da hjelper det selvsagt at arbeidsgiveren heter Starbucks.

Koffeinslaver

Kaffe er blitt en vitenskap, og er så mye mer enn det man henter ut av kaffeautomaten på jobben. Norge har vært i gjennom en kaffebarboom, og mens vi før satt hjemme bak husets fire vegger og drakk koffein for oss selv, har kaffen nå blitt et universalt smøringsmiddel for sosialt samvær ute i offentligheten. Som Store Manager i Starbucks har Elise Fjellheim Opland gleden av drive en av disse møteplassene. Arbeidsoppgavene hennes er i hovedsak knyttet til selve driften av butikken. Alt fra budsjett, månedsoppgjør, personal og lønn, til å lage kaffe. Elise jobber med mange unge mennesker hvor noen har sin første jobb, samt kolleger som er eldre og som har mer erfaring enn henne selv. Hun trives godt med både å lære bort og få lære av andre.

Ubestemt men bestemt
Elise var usikker på hva hun ville studere. Da valget falt på BI var det fordi utdanningen ville gi et godt grunnlag for å kunne jobbe i flere stillinger innenfor en rekke bransjer.

– Jeg valgte å studere på BI ettersom jeg ikke visste hva jeg ville bli, og jeg visste at med en grad i økonomi og administrasjon fra BI ville jeg ikke lukke noen dører.

Hun beskriver typisk BI som mennesker med høye ambisjoner som ønsker den kompetansen det kreves for å få drømmejobben. De gir mye av seg selv både på og utenfor skolen.

Tilbake til forsiden