Eline Rønneberg Vik

Prosjektleder, Try Reklamebyrå


Eline Rønneberg er et lys levende bevis for at du ikke trenger å gå den kreative veien for å ende opp i det som er Norges største (og ofte kåret til beste) reklamebyrå. Hils på en vaskeekte prosjektleder hos Try.

Hvordan ser en god arbeidsdag ut for deg?
- En god arbeidsdag for meg er når jeg ligger i forkant og er klar for å ta tak i det som måtte komme. Jeg liker at det er høyt tempo!
Jeg har også litt lyst til å si at en god arbeidsdag er når alt går på skinner, men det blir litt som å si at man egentlig ønsker seg en annen type jobb. Som prosjektleder vil du hele tiden møte på utfordringer som må løses. Det er en del av den gode arbeidsdagen.

Hva handler jobben din om?
- Jobben min handler om å få ting på plass, til riktig tid, innenfor de rammene som er gitt.

Hvis du skulle gitt ETT råd til en som ville bli prosjektleder?
- Relevant erfaring er alltid greit å ha med seg når du skal søke jobb, men det kan være vanskelig å opparbeide seg mens man er student. Mitt råd vil derfor være å påta seg et verv i en studentorganisasjon ved siden av studiene, både for å lære og for å bygge nettverk.

Hva synes du er typisk BI?
- Jeg oppfatter BI som tilbyder av en grunnleggende utdanning, som gir mange muligheter.

Hva er det beste og verste med jobben din?
- Det beste med denne jobben er at man får jobbet med så mye forskjellig; både bransjer, produkter, løsninger og mennesker. Også jobber man jo med noe alle har et forhold til og liker å mene noe om – det synes jeg er gøy! Det verste er kanskje at tiden går så utrolig fort, når man alltid jobber mot frister.

Hvorfor ble du prosjektleder?
- Det at jeg ble prosjektleder i et reklamebyrå var veldig tilfeldig. Jeg fikk tilbud om min første jobb i forbindelse med at jeg hadde ledet Næringslivsdagen på BI Trondheim (et arrangement i regi av studentforeningen). Jeg måtte gjennom et par intervjuer, og ble deretter ansatt i et lite byrå med flinke og erfarne mennesker.
Med bakgrunn fra BI var planen hele tiden å jobbe med markedsføring eller kommunikasjon i en eller annen form, og etter året som leder for Næringslivsdagen fikk jeg et innblikk i en prosjektleders oppgaver, men reklamebransjen var foreløpig ukjent, og alt måtte læres.

Hva bør ungdom tenke på når de skal velge seg utdanning og jobb?
- Et tips til de som er usikre på hva de skal studere, vil være å ikke sitte og vente på at man skal finne ut av det, men heller prøve seg litt frem.

Hva er typisk for en prosjektleder?
- En prosjektleder bør være ryddig og strukturert, fleksibel og tilgjengelig. Samtidig fremoverlent og en ”doer”. Også hjelper det jo å være positiv og blid når man skal jobbe i team!

Tilbake til forsiden