Cecilie Maurud Barstad

Driver kunststudioet Gilles & Cecilie Studio


I et lite studio i hjertet av London bor Cecilie Maurud Barstad sammen med samboer og kollega Gilles. Sammen har de drevet sitt eget designbyrå «Gilles&Cecilie Studio» siden 2006. Her får de utfolde seg med visuell kommunikasjon i alle format; store veggmaleri, illustrasjon, butikkdekorasjon og produktdesign til ulike bedrifter. Cecilie har studert grafisk design i London og tatt master ved BI Oslo. I dag fungerer hun som både designer og leder i firmaet.

At et eget firma krever mye tid og arbeid er ingen hemmelighet. En normal arbeidsuke for Cecilie består av 40-60 arbeidstimer. Cecilie har alltid vært en bestemt kvinne. Som 19-åring dro hun til Bali, da det enda var en urørt og eksotisk øy i Indonesia, for å studere Ex.Phil i regi av Universitetet i Oslo. Her ble hun introdusert for et yrke som kunne kombinere kreativitet og kunst med mennesker og språk; grafisk design. Hun søkte seg inn på grafisk design ved St.Martins i London. Da hun tre år senere gikk ut derfra, hadde hun møtt Gilles. De bestemte seg for å starte for seg selv, sammen.

I dag fungerer Cecilie som designer og administrativ leder. Tid til planlegging og utføring er en balansekunst. Masteren på BI har kommet til nytte ved å gjøre det administrative arbeidet mer effektivt. Gjennom studiet i innovasjon, ledelse og nyskapning har hun fått en større innsikt i markedet som hyrer «Gilles&Cecilie Studio». Der hun før så virksomheten fra en kunstners perspektiv, kan hun nå betrakte den gjennom et mer distansert perspektiv med profesjonell kompetanse.

Det unge paret bestemte seg for å gripe muligheten etter bachelorgraden ved St.Martins. De startet virksomheten og har sakte men sikkert bygget opp kompentanse og erfaringer, millimeter for millimeter. Sjanser er tatt og feil er begått, men som Cecilie påpeker; «En må tørre å leve litt på kanten. Det er risikabelt og skummelt, men når vi er to kan vi dele sorgen og doble gleden.» Ettersom bedriften har ekspandert har det administrative arbeidet blitt større. Mye av tiden de før brukte med malerkost, ble timer foran dataskjermen. Cecilie besluttet derfor å søke seg inn på master ved BI.

Hun ønsket å effektivisere tiden og forbedre sin lederkompetanse. Etter studiet ved BI er hun tryggere på kundene som hyrer henne inn. Hun mener det er lettere å kommunisere med kunder, når hun behersker deres språk og tone. Utvikling av konsept og ideer er blitt mer strukturert og tidsbesparende. Kunnskap om modeller for innovasjon og effektivisering av arbeidstimer gjør at hun får bedre tid til å utføre det hun virkelig brenner for. I tillegg har nettverket til bedriften utvidet seg og videre ført til oppdrag og anbefalinger. Nå opptar det administrativet arbeidet omtrent 30% av arbeidstiden.

I dag er «Gilles&Cecilie Studio» en suksessfull virksomhet med 186 reisedager i året til misunnelsesverdige metropoler som Rio, Paris og New York. Parets visjon er å skape et livsverk sammen. Noe de stolt kan skue tilbake på. Og du kan se arbeidet deres på http://gillesandcecilie.com/

Tilbake til forsiden