Bjørnar Larssen

Regionbanksjef DNB, Aust-Agder


Bjørnar Larssen (51) kom fra møbelbransjen inn i finansverdenen i form av en jobb i Vesta forsikring. Siden det har han jobbet i Postbanken før det ble DNB. Han startet sin BI-karriere i 2003, og har siden det holdt på med videreutdanning.

- Nå holder jeg på med bachelor i ledelse. Jeg hadde jo ikke hatt den forståelsen i jobben som jeg har nå, hvis det ikke hadde vært for utdannelsen på BI. Det hjelper veldig godt med faglig påfyll, sier han.

Han har underveis i karrieren tatt mange interne kurs i bedriftene han har jobbet i, men mener den erfaringen og nettverket BI gir er nyttig.

- På BI treffer man kollegaer og konkurrenter fra andre banker, og man kan få andre vinklinger på problemstillinger man møter på. Man kommer seg ut av de trange, faste rammene internt og utvider horisonten både sosialt og faglig.

Erfaringen man får i arbeidslivet er viktig, men Bjørnar mener det er like viktig ikke å tro at erfaring er alt.

- Det er nyttig med teoretisk faglig påfyll i et akademisk miljø. Utdanningen gir en merverdi som man kanskje ikke ser før man er ferdig.

Jobben hans som regionbanksjef innebærer mange ulike oppgaver. Som for eksempel å coache medarbeidere, møte kunder, lage kundearrangementer, kredittarbeid, kundebesøk og forsøke å sy sammen de ulike avdelingene på tvers.

- Jeg er plassjef og har overordnet ansvar for å bygge ett felles lag sammen med alle enheter i regionen, i tillegg til at jeg har ansvar for bedriftsavdelingen i Aust-Agder. Det er en veldig morsom jobb og vi har et trivelig miljø på kontoret i Arendal, som teller cirka 30 stykker totalt. Samtidig skal kontorene i Lillesand, Grimstad og Tvedestrand inkluderes i teamet.

Vær en medspiller
Den største utfordringen i jobben hans mener han er å hjelpe kunder som sliter og trenger hjelp fra banken, og få alle parter til ikke å tape penger samtidig som man hjelper kunden. Selv sier han at de egenskapene som har gjort at han er der han er i dag er at han er tilgjengelig, omgjengelig og tør å utfordre.

- For å lykkes i denne jobben må man være rolig, og det handler mye om å bry seg om medarbeiderne. Man må tåle at det gjøres tabber og være til stede og være en medspiller. Så man tørre å utfordre litt også. Planlegging og informasjon til medarbeiderne er viktig i forhold til tilstedeværelse, det gjør hverdagen enklere for dem hvis de vet hvor jeg er og når jeg er på kontoret.

Han innrømmer at det krever en del å studere ved siden av full jobb, ettersom det er vanskelig å studere på dagtid.

- Det blir mye å sitte hjemme om kveldene å studere. Da er jeg så heldig at kona har holdt på med det samme, så det er stor forståelse, sier han om kona, som jobber i en konkurrerende bank.

Bjørnar startet i møbelbransjen, og forteller at han innerst inne er selger på bunnen. Han liker at ting er målbare, enten det handler om penger, trivsel eller andre ting.

- Jeg trigges av resultater og det er gøy å ha et yrke det ting er målbart. Det trives jeg godt med.

Han ser for seg at han kommer til å holde på med videreutdanning i tre-fire år til, og han skryter mye av staben på BI.

- Typisk BI for meg er faglig dyktige lærekrefter. Det er utrolig mange flotte mennesker som skaper det gode miljøet, og som gjør at det er gøy å komme til BI.

Tilbake til forsiden