Bjørn Olav Aarø Strandli

Daglig leder / entreprenør Mr. Who AS


Bjørn Olav visste tidlig at han ville skape noe eget. Studier var ikke en del av planen, men fire måneder i Asia og overbevisende foreldre fikk han til å ombestemme seg. Valget falt på Entreprenørskap, og i 2008 satt det en gutt fra Nøtterøy med bart og kinnskjegg på skolebenken.

Gründere gjør ikke det alle andre gjør

De lærde kan strides om hvorvidt bart og kinnskjegg er typisk BI, men BI er utvilsomt en skole med takhøyde for ulikheter. Gründere er per definisjon ikke som alle andre. Bjørn Olav beskriver seg selv som en ambisiøs og utforskende type, og dette forklarer kanskje hvorfor vi finner en bok om eventyreren Fridtjof Nansen på nattbordet hans. Ikke overraskende har han sans for konkurranse også, og når han ikke er på kontoret så finner vi han i en Sinergia 40 kappseiler. Dette er hans avkobling.

What’s Who?
Når du trives i storbåtlag så er vår hypotese at du sannsynligvis liker mennesker. Bjørn Olav leder Mr. Who AS – ett kontor med fire grafiske designere og en tekstforfatter. Samarbeidet disse i mellom er avgjørende, og kreativiteten står alltid i høyspenn. I denne settingen skal Bjørn Olav fungere som økonom, administrator, markedsansvarlig, styreleder, prosjektleder og selger. Med så mange hatter er vi nysgjerrige på hvordan han løser dette:

- Først og fremst så er jeg så heldig at jeg jobber med dyktige ja-mennesker som jeg trives med.

Deretter er det viktig at jeg som leder er strukturert, at jeg tør å ta beslutninger og at jeg er tydelig. Jeg er en god mekler, jeg delegerer og jeg stoler på folk.

Lidenskap og utdannelse
- Jeg har møtt mange som velger utdanning fordi de føler de må. I mine øyne er det et dårlig utgangspunkt. Utdanning legger grunnlaget for jobb, og jobb skal man bruke mye tid på. Jeg valgte et studie jeg identifiserer meg med, og som jeg har lidenskap for!

For Bjørn Olav handler utdanning om å utvikle tankesett. Han mener at én komponent er teorien du har med deg fra studiene, men at den avgjørende dimensjonen er erfaringene du får i jobbsammenheng. – Jeg har forståelse for at mange arbeidsgivere vektlegger erfaring når de ansetter, men som arbeidsgiver selv så mener jeg jo at ferske, uvitende fjes med HELT nye ideer er en gave til arbeidsplassen! Det blir nyskapning det.

Tilbake til forsiden