Bente Helen Ness

Sr. Executive Briefer and Manager, Avaya


Bente ønsket å kombinere en økonomiutdannelse med jus. Derfor falt valget naturligvis på BI. Gjennom bachelorgraden i økonomi og forretningsjus har Bente tilegnet seg kompetanse til å kunne ta stilling til både økonomiske og juridiske spørsmål.

Hvorfor BI?
Jeg valgte BI på grunn av deres godt opparbeidede rykte og muligheten til å ha flere av de fremste norske økonomene som forelesere. Det å lære fra de beste var absolutt en viktig faktor. En grad fra BI åpner dørene for veldig mye annet enn å jobbe som økonom, forteller Bente.

Friheten! Det betyr også 12 timer på lesesalen en lørdag.

Lange dager

Bente jobber per dags dato for Avaya i London som Sr. Executive Briefer and Manager. Selskapet har som hovedmål å kunne tilby og utvikle innovative, trådløse systemer for kommunikasjon beregnet for dagens globale bedrifter.

- Jeg er en del av ett globalt team hvor sjefen min holder til i Silicon Valley. Jeg representerer store selskaper som BP, Capgemini, Barclays og M&S. Jeg hjelper selskaper som sliter eller trenger ideer for å endre bedriftsstrukturen til det digitale skiftet vi ser i verden.

Teknologi handler om å overleve i ett stadig mer presset marked.

Hennes typiske arbeidsuke består av å besøke 2-3 store og 4-5 små kunder. Dagene er vanligvis lange, hvor hun starter rundt klokken 7 om morgenen og er sjeldent hjemme før 7-8 på kvelden. Mye av tiden går til research, forberedelser og intern tilbakemelding fra kunder, forteller Bente.

Nettverk gir muligheter

Bente forklarer at nettverk er mye viktigere enn hva hun hadde trodd tidligere.

- Det er kjempevanskelig å søke jobb rett fra universitet, selv om jeg hadde en mastergrad og gode resultater. Når jeg først fikk en jobb, var det mye enklere å få en bedre stilling.

I juni starter Bente i en ny jobb for et startup selskap i samme bransje. Her skal Bente jobbe med å få nye kunder og forhåpentligvis være med å vokse sammen med sin nye bedrift.

Etter flere års erfaring fra England og bransjen er det nettverket hennes som nå har sikret drømmejobben. Likevel har Bentes utdannelse fra BI spilt en stor rolle når det kom til lønnsforhandlinger og ansettelsesprosesser.

Denne profilen ble publisert juni 2016.
Tilbake til forsiden