Bastian Eide Edvardsen

Account Manager hos Vans


Bastian Eide Edvardsen er 25 år og har en bachelor i Retail Management fra BI Bergen. Både alderen og bakgrunnen er to gode fordeler i jobben som Account Manager i det verdensomspennende og anerkjente skomerket Vans. Vans lever nemlig av å skape skotrender for nytenkende individualister med et ungdommelig levesett.

Sosial selger
Med tre års utdannelse fra BI, og tidligere erfaring som butikkmedarbeider, gjorde Bastian Eide Edvardsen seg aktuell for en stilling hos Vans. Dermed fikk han gleden av å jobbe med en merkevare som er en av verdens største innenfor sin bransje. Som account manager er hans viktigste oppgave å selge. Det meste han gjør måles i antall salg, eller i engasjementet han klarer å skape rundt merket ute i butikk. Engasjement betyr at sluttforbruker blir oppmerksom på merket, noe som igjen kan bety økt salg. Det meste av dagen tilbringer han med kunder, gjerne via kundebesøk rundt om i landet.

I min jobb må man være utadvendt og glad i å møte mennesker. Du må også kunne tilpasse deg forskjellige typer mennesker, i alle mulige situasjoner.

Bastian anbefaler kommende BI-studenter til å bruke studietiden til å møte nye mennesker, få venner og være sosial. Det er nettopp dette han forbinder BI med: nettverksbygging, sosiale arrangementer, og mennesker med forskjellige bakgrunner, forskjellige interesser, og forskjellige mål. Det er i studietiden du begynner å bygge nettverk. Du vet aldri når du kan få bruk for å benytte nettverket ditt, eller kan bruke det for å hjelpe andre, forteller Bastian.

Viktig arbeidserfaring
Bastian mener arbeidserfaringen hans, fra tekstilbransjen og salg i butikk, er en stor fordel i dag. Han oppfordrer alle til å jobbe ved siden av studiene.

Jeg hadde aldri hatt jobben jeg har nå dersom jeg ikke hadde gjort det. Erfaringen har mye å si.

Karakterene fra BI er selvfølgelig også viktige, da de sier mye om innsats og kunnskap, men uten praktisk erfaring og nettverk er det vanskelig å få jobb i bransjen. For ham har det vært viktig å ta kunnskapen og grunnlaget ut i praksis, for å fortsette sin utvikling og få direkte forståelse av teorien man lærer på skolen.

Ingen standard 37,5 timersuke
Bastian bruker mye tid på å praktisere teorien. Han vet ikke riktig hvor mange timer han jobber i uken, men han teller ikke timer. Han er på jobb fordi han har lyst til å være der, og han mener 37,5 timersuken er på vei ut. Selv så jobber han til han er ferdig og fornøyd. Han kan ikke tenke seg noe verre enn å komme hjem etter en dag på jobb og føle at han har en haug av oppgaver hengende over seg.

Arbeidsdagene hans kan derfor være 14 timer en dag, 6 timer en annen dag. Det er periodevis mye jobbing, han er tilgjengelig for kunder nesten uansett tid, og i tillegg krever jobben at han reiser del. Bastian er mest opptatt av å ha det gøy med det han gjør, og av å skape resultater og utvikling. Han ville aldri hatt en jobb hvor han sitter og venter på at klokka skal bli 16:00.

Tilbake til forsiden