Axel Tangen

Store manager i Tesla Motors


Axel hadde arbeidserfaringen, men ingen utdanning å vise til. Da han ikke en gang ble vurdert til en jobb han hadde veldig lyst på, bestemte han seg for å gjøre noe med det og søkte seg til BI. I dag jobber han som store manager hos Tesla Motors Skøyen.

Axel startet sin karriere i en klesbutikk hvor han raskt ble forfremmet til butikksjef. Etter noen år som butikksjef ble han oppringt fra den lokale BMW forhandleren. De lurte på om Axel var interessert i en salgsstilling hos dem, Axel tok utfordringen på strak arm.

- Alt gikk slag i slag. Jeg tenkte at jobb var jo kjempe enkelt, man blir bare oppring så får man en ny en, sier Axel.

En dag så Axel en jobb han hadde skikkelig lyst på.

- Jeg tenkte at dette blir gøy, denne skal jeg få. Så jeg sendte inn en god søknad, men jeg ble aldri oppringt. Derfor ringte jeg dem, da fortalte de meg at jeg ikke en gang ble vurdert fordi jeg manglet høyere utdanning. Da var det bare å ta høyere utdanning da.

Axel valgte BI som sitt springbrett for å øke karrieremulighetene sine, et valg han ikke kunne vært mer fornøyd med.

- Når man går på BI så får man et fugleperspektiv på hvordan en bedrift fungerer. Du har kanskje jobbet i en salgsavdeling tidligere, så du vet hvordan det fungerer, men du vet veldig lite om ting som produksjon, lager, hvor mye det koster å ha ting på lager. Alt sånn får du et perspektiv på etter å ha gått på skolen, forklarer han.

Jeg hadde aldri hatt den jobben jeg har i dag uten BI.

Tilbake til forsiden