Andreas Nyheim

Rådgiver i First House


Fra nordens Paris til hovedstaden: Andreas har en mastergrad i finansiell økonomi fra BI. Det var fotballentusiasmen som fikk nordlendingen til å dra sørover for å studere.

Før BI-studiene jobbet Andreas noen år som journalist. På et tidspunkt ble han bedt om å omtale regnskapet til fotballklubben i hjembyen Tromsø. – Jeg manglet kompetansen til å stille de gode spørsmålene. Videre tenkte jeg at økonomi er et anvendelig fag som jeg kom til å få nytte av i mange sammenhenger. Det stemte godt.

F for fotball – F for finanskommunikasjon – F for First House

Etter studiene skaffet Andreas seg erfaring som finansjournalist i E24, før turen gikk videre til Dagens Næringsliv. I avisen fulgte han bransjer som bank, forsikring og private equity. Finansinteressen var også en av årsakene til at han i 2013 ble ansatt som rådgiver i kommunikasjons- og rådgivingsselskapet First House. I First House jobber han med kollegaer som har ulik erfaring – fra store bedrifter, politiske partier, organisasjoner, embetsverket og media. Lidenskapen for fotball har han imidlertid beholdt. Det kan forklare hvorfor 34-åringen har boken “Jeg er Zlatan” på nattbordet. Andreas sier at han blir inspirert av mennesker som byr på seg selv og som ikke er redd for å skille seg ut.

Typisk BI

Når Andreas blir bedt om å fortelle hva han setter mest pris på etter fem år på BI, svarer han: «Verdifull kunnskap og gode vennskap». Dette er Typisk BI for ham. Hans råd til andre som ønsker å ta samme utdannelse er å skaffe seg innsikt og erfaring fra enkeltbedrifter eller bransjer.

Når man har noe å relatere teorien til, får man større utbytte av timene på skolebenken

Tilbake til forsiden