André Evju

Explorer, TUNCO


Kort tid etter endt studie startet André sin to år lange verdensreise som skulle resultere i TUNCO, restauranten som vil gjøre en forskjell.

Jeg valgte BI i ganske tidlig alder på grunn av min interesse for samfunnsøkonomi. Jeg hadde ingen klar retning da jeg begynte å undersøke ulike studieprogrammer. Til slutt endte jeg opp på siviløkomprogrammet på grunn av bredden de kunne tilby, forteller André.

Hans beste minne fra studietiden er da han søkte seg utenlands og kom inn på en skole i det nordlige Mexico. Denne episoden har vist seg å være avgjørende for de fleste valg André har gjort videre i livet. Etter endt studie på BI valgte André å fortsette sin reise. Denne reisen tok han gjennom Australia, Sentral- og Sør-Amerika og et lengre opphold i Sørøst-Asia.

Restaurant med mening

Sammen med broren og en kompis startet André opp wok-restauranten TUNCO på St. Hanshaugen i Oslo tidligere i år.

- Etter å ha brukt mye tid på å sette oss inn i matbransjen, har vi fått øynene opp for viktigheten av sunn og bærekraftig mat. Det vi ønsker med TUNCO, er å få folks øyne opp for hva som er sunn og bærekraftig mat. Vi er en gjeng med ønske om å gjøre en forskjell. For hvert måltid som selges hos TUNCO, gis ett måltid bort til barn i nød i Ho Chi Minh, Vietnam, forteller André.

Vi ser på dette som en utdannelsesreise sammen med gjestene våre.

Arbeidsplassen skal være mer enn bare en jobb

Dagene til André dreier seg hovedsaklig om å holde liv i et nyfødt selskap. Dette inkluderer å optimalisere prosesser, ansette entusiastiske TUNCO-mennesker, og prøve å skape en drømmearbeidsplass slik at det blir lettere for alle å prestere optimalt. Det blir naturlig nok også en del håndristing med wok-panna.

En av TUNCOS grunnverdier er ”Fun”. I Personalhåndboken til TUNCO prøver selskapet å beskrive hvordan man skal gå frem for å skape en hyggelig arbeidsplass. ”TUNCO means fun. For us, having fun means trying to see the fun and meaning in the work we are doing every day. It means being playful whenever possible. It means being friendly. It means doing things making you and the people around you smile. It means laughter.” Det er en slik arbeidsplass TUNCO ønsker å skape.

Hvordan bruker du din utdanning fra BI i jobben?

- Jeg har ikke ett snevert felt jeg er veldig god på, men jeg prøver å sette sammen bitene i et større puslespill og tenke strategisk når vi går fremover. Når man skal gjennom hele prosessen fra forretningsplan, definere et markedsbehov, lage et produkt og et konsept for en å dekke et behov hos en målgruppe, til det å opprette et selskap, så er det greit å ha hørt om disse tingene før.

Denne profilen ble publisert juni 2016.

Tilbake til forsiden