Anders Borchsenius

Markedsansvarlig i Microsoft Norge


Som markedsansvarlig i Microsoft Norge har Anders Borchsenius ansvar for markedsføring, strategiutforming og forretningsutvikling for noen av Norges mest brukte programvarer.

I 2009 ble Anders Borchsenius uteksaminert fra BI med en Master of Science og en bachelor i markedsføring. Etter å ha jobbet med salg i et medieselskap, begynte han som produktansvarlig i Microsoft. Nå er han markedsansvarlig i samme bedrift og stortrives.

Jobben til Anders går ut på å sørge for at Microsoft Norge og deres forhandlere omsetter i henhold til budsjett på produktene han har ansvaret for. Arbeidsoppgavene inkluderer blant annet markedsføring, strategi, forretningsutvikling og rapportering. I tillegg er han mye ute hos kunder og partnere og holder foredrag.

- En god arbeidsdag er når jeg får snakket med kunder og partnere om hvordan de ved hjelp av ny teknologi gjøre sin bedrift mer konkurransedyktig i en hektisk IT-bransje, forteller han.

I følge Anders kan en utdanning i markedsføring brukes til å jobbe innen de aller fleste områder. Umiddelbart etter utdanning mener han at salg- og markedsstillinger er det mest relevante. På lengre sikt får man mer erfaring, og da mener han at man kan få lederstillinger i de fleste norske bedrifter.

Anders mener at det er viktig å tenke bredt når man studerer. Man gjør lurt i å interessere seg for mye, ettersom man ikke vet sikkert hvilken bransje man vil ende i etter hvert.

- Mitt beste råd er at man bør være generalist; fokuser på fag og områder som du kan dra nytte av på tvers av bransjer, sier han.

Tilfeldigheter gjorde at han havnet i yrket han har i dag. Han kom i kontakt med Microsoft via sjefen han hadde i sin første jobb.

- Rett etter BI var jeg i en salgsjobb og fant fort ut at dette ikke var det rette yrkesvalget for meg. Så fikk jeg gode kontakter inn i Microsoft. Det resulterte i ny jobb, sier Anders.

For å få den type stilling Anders har i dag, mener han man må være målbevisst. Det er viktig å sette seg mål for hva du ønsker å lære og se på hvilke personlige egenskaper du innehar. Han påpeker at man må jobbe aktivt for å nå mål og forbedre egenskapene man besitter.

- I tillegg bør du kommunisere til andre hva dine mål er. Ingenting skjer om du ikke sørger for det selv. Derfor er det viktig at du som arbeidssøker gir klar beskjed om hva du vil, sier han.

I januar 2017 startet Anders i ny jobb hos Atea.

Tilbake til forsiden